eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Döntős a Fradi

Bejutott a női kézilabda KEK fináléjába a Ferencváros. A címvédő magyar csapat 38-35-re kikapott az orosz Dinamo Volgográdtól, de összesítésben 69-64-gyel továbbjutott. A zöld-fehérek a fináléban vagy a német Leipziggel, vagy a dán Viborggal találkoznak.

Bár a magyarok szereztek vezetést, az orosz gárda alaposan ráijesztett magyar riválisára, ugyanis alig pár perc után a Volgográd felére csökkentette hátrányát (5-1). Ezt követően viszont észbe kapott Elek Gábor együttese és megkezdte a felzárkózást. Az FTC elsősorban Kovacsicz és Szarka góljaival apasztotta a különbséget, s ekkor állandósulni látszott a kétgólos differencia (10-8).

Szucsánszki és Tomori is egyre jobban játszott, minek köszönhetően a magyarok 12-12-nél utolérték ellenfelüket, sőt Kovacsicz a vezetést is megszerezte. Ez mintha kissé meg is törte volna a hazaiak lelkesedését, mert sorozatos technikai hibáik után ellépett a Ferencváros (14-17), igaz, a szünetre a Volgográd egy gólra csökkentette hátrányát.
Az orosz együttes a folytatásban sem tudott az FTC fölé kerekedni, amely higgadtan játszva biztosan őrizte vezetését a visszavágón, egyúttal magabiztos előnyét az összesítésben is. Ekkor elsősorban a válogatott irányító, Szucsánszki remekelt sorozatban három gólt szerezve (20-22). Az FTC olyannyira magabiztossá vált, hogy Zácsiknak kínai figurából sikerült betalálnia. Szucsánszki pedig egyszerűen tarthatatlan volt az oroszok számára, betörésből, átlövésből és büntetőkből is rendre eredményes volt, így már hétgólosra hízott a kinti előny (22-29).

A már biztosnak tetsző továbbjutás tudatában viszont alaposan kiengedett a magyar csapat, az oroszok sorozatban dobták a gólokat. A vendégeknek egy ideig még akadt válaszuk (27-32), de aztán a hajrában már egyre kevésbé koncentráltak a magyar játékosok, s 33-33-nál az oroszok beérték az FTC-t.

Az utolsó percekben már csak az okozott némi izgalmat, hogy Borscsenko hetesből fejen dobta Pastrovicsot, amiért kiállították. A Volgográd végül győzelemmel búcsúzott a sorozattól, miután három góllal nyert a már ünneplő és többnyire cserejátékosokat szerepeltető Ferencváros ellen.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×