Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Döntős a Fradi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bejutott a női kézilabda KEK fináléjába a Ferencváros. A címvédő magyar csapat 38-35-re kikapott az orosz Dinamo Volgográdtól, de összesítésben 69-64-gyel továbbjutott. A zöld-fehérek a fináléban vagy a német Leipziggel, vagy a dán Viborggal találkoznak.

Bár a magyarok szereztek vezetést, az orosz gárda alaposan ráijesztett magyar riválisára, ugyanis alig pár perc után a Volgográd felére csökkentette hátrányát (5-1). Ezt követően viszont észbe kapott Elek Gábor együttese és megkezdte a felzárkózást. Az FTC elsősorban Kovacsicz és Szarka góljaival apasztotta a különbséget, s ekkor állandósulni látszott a kétgólos differencia (10-8).

Szucsánszki és Tomori is egyre jobban játszott, minek köszönhetően a magyarok 12-12-nél utolérték ellenfelüket, sőt Kovacsicz a vezetést is megszerezte. Ez mintha kissé meg is törte volna a hazaiak lelkesedését, mert sorozatos technikai hibáik után ellépett a Ferencváros (14-17), igaz, a szünetre a Volgográd egy gólra csökkentette hátrányát.
Az orosz együttes a folytatásban sem tudott az FTC fölé kerekedni, amely higgadtan játszva biztosan őrizte vezetését a visszavágón, egyúttal magabiztos előnyét az összesítésben is. Ekkor elsősorban a válogatott irányító, Szucsánszki remekelt sorozatban három gólt szerezve (20-22). Az FTC olyannyira magabiztossá vált, hogy Zácsiknak kínai figurából sikerült betalálnia. Szucsánszki pedig egyszerűen tarthatatlan volt az oroszok számára, betörésből, átlövésből és büntetőkből is rendre eredményes volt, így már hétgólosra hízott a kinti előny (22-29).

A már biztosnak tetsző továbbjutás tudatában viszont alaposan kiengedett a magyar csapat, az oroszok sorozatban dobták a gólokat. A vendégeknek egy ideig még akadt válaszuk (27-32), de aztán a hajrában már egyre kevésbé koncentráltak a magyar játékosok, s 33-33-nál az oroszok beérték az FTC-t.

Az utolsó percekben már csak az okozott némi izgalmat, hogy Borscsenko hetesből fejen dobta Pastrovicsot, amiért kiállították. A Volgográd végül győzelemmel búcsúzott a sorozattól, miután három góllal nyert a már ünneplő és többnyire cserejátékosokat szerepeltető Ferencváros ellen.