Újpesten tüntettek a csapat ellen

InfoRádió / MTI
2012. április 1. 22:40
A listavezető és a mezőnyben egyedüliként veretlen Debrecen 5-1-es győzelmet aratott Újpesten a labdarúgó NB I 22. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén. A hajdúságiaknál Coulibaly kétszer is eredményes volt, ezzel a góllövőlista élére ugrott.

A Debrecen az első perctől kezdve nagy fölényben futballozott, s tulajdonképpen a szünetig eldöntötte a meccset azzal, hogy háromszor is betalált. A második félidőben a hajdúságiak már nem erőltették a támadásokat, de így is újabb két gólt szereztek, azaz kiütéses győzelmet arattak, a kiesés ellen küzdő lila-fehérek erejéből csak egy becsületgólra futotta. A két csapat között ezúttal osztálykülönbség volt.

A két csapat tíz nap múlva ismét megküzd egymással a Magyar Kupa elődöntőjében, melynek első, debreceni felvonásán a hazaiak 2-1-re nyertek.

A pepsifoci.hu című futballszakportál beszámolója szerint a mérkőzés után a szurkolók tüntettek a csapat és az edző ellen: "A lefújáskor a nézőtér két oldaláról, a kapu mögül is néhányan elindultak a játékoskijáró teteje felé, és a "Szpisljak, takarodj!" rigmus is felhangzott. A Megyeri útiak szakvezetője, Zoran Szpisljak nem is várta meg, hogy a tv-kamerák előtt értékelnie kelljen, a mérkőzés vége után azonnal eltűnt a klubházban - a játékoskijáró "alagútját" egyébként gyorsan kihúzták.

A pályára természetesen senki nem ment be, azonnal rendőrök jelentek meg a gyepen, mint ahogyan a klubházat is kordon valamint egyenruhások sorfala védte. A szurkolók jelen pillanatban is az épületnél várakoznak: nem balhéznak, viszont folyamatosan tüntetnek. A vezetőedző távozását követelő rigmus mellett gyakorta felhangzik a "Gyertek ki!" is, amelyet nyilván a csapatnak címeznek.

Szpisljak a hivatalos sajtótájékoztatót sem vállalta, helyette, csakúgy, mint az MTV-nek, Marc Leliévre nyilatkozott."

Újpest FC - DVSC-TEVA 1-5 (0-3)
Szusza Ferenc Stadion, 4312 néző, v.: Szabó Zs.
Újpest FC: Balajcza - Litauszki, Lipták, Mihajlovic (Fodor, 4.), Kiss Z. - Simon K., Vasiljevic, Kabát, Eninful (Lázár, 66.), Remili (Kovács D., 57.) - Rajczi
DVSC-TEVA: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut (Illés, 62.) - Nikolic, Varga J., Szakály, Bódi, Bouadla (Rezes (76.) - Coulibaly (Farkas II. B., 79.)
Gólszerzők: Kabát (82., 11-esből), illetve Szakály (9.), Bódi (22.,74.), Coulibaly (40., 60.)