Újabb pofon az angoloknak: kikapott mindkét manchesteri az EL-ben

Infostart
2012. március 8. 22:58
A Manchester City után a Manchester United is kikapott az Európa Ligában. Sir Alex Ferguson együttesét a spanyol Athletic Bilbao 3-2-re verte az Old Traffordon. A nyolcaddöntő első mérkőzésein mindhárom spanyol nyert, s győzött három hollandból kettő.

A Man United, amely legutóbbi Európa Liga-mérkőzésén is kikapott az Old Traffordon, akkor az Ajaxtól, úgy kapott ki 3-2-re az Athletic Bilbaótól, hogy a legjobbja a spanyol kapus, David De Gea volt.

Wayne Rooney szerezte a hazaiak mindkét gólját, a baszkoktól Fernando Llorente, Marcos és Muniain volt eredményes. Rooney gólja megmentette a csapatot még egy mély ponttól: korábban sohasem szenvedett a Man United egygólosnál súlyosabb nemzetközi kupavereséget az Old Traffordon. A Vörös Ördögök 1996 decembere óta először kaptak ki két egymást követő hazai nemzetközi kupamérkőzésükön.

A Valencia is nyert, 4-2-re a PSV ellen. A hollandok 0-4 után, az utolsó hét percben két gólt szerezve hozták vissza valamelyest a reményt.  A németalföldiek közül jobban szerepelt az AZ, amely 2-0-ra verte meg az Udinesét. A Standard Liége-Hannover találkozó 2-2-re végződött.

Kora este:
Sporting-Manchester City 1-0
Atlético Madrid-Besiktas 3-1
Metaliszt-Olympiakosz 0-1
Twente-Schalke 1-0