Kikapott a Barcelona, tíz pontra nőhet a Real Madrid előnye

Infostart
2012. február 11. 22:51
Óriási meglepetésre a Barcelona 3-2-re kikapott Pamplonában az Osasunától. Ha a Real Madrid vasárnap nyer a Bernabéuban a Levante ellen, 10 pontra növeli az előnyét. A teljes képhez tartozik: az Osasuna második gólját lesállás előzte meg.

Az Osasuna hőse az első félidőben Dejan Lekics volt. A szerb csatár két gólt is szerzett, érdemeiből keveset von le, hogy a másodiknál az előkészítő Raúl García középen lesen állt az akció során. Lekics egyébként gólt rúgott a Barcának januárban, a hazai Király-kupa mérkőzésen is, igaz, akkor a katalánok fordítottak, s 2-1-re nyertek.

Most nem, részben azért, mert Lekics kétszer annyi gólt lőtt, mint akkor, s mert Alexis Sánchez szépítő gólja után Raúl García újra kétgólosra növelte a baszkok előnyét. A találkozó utolsó gólját Tello lőtte. A Barcelona a hajrában szerzett még egy gólt Alexis Sánchez révén, de azt a játékvezető (helyesen) les címén érvénytelenítette.

Az eredmény óriási meglepetés, hiszen az Osasuna a legutóbbi nyolc mérkőzésén nem tudott nyerni. Ezt megelőzően legutóbb még tavaly decemberben, a Villarreal ellen nyert. A két csapat legutóbbi bajnokiján, a Nou Campban a Barcelona 8-0-ra legyőzte az Osasunát. A katalánok nincsenek jó passzban: a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén nem tudott győzni.

Osasuna-Barcelona 3-2