Gazdag, de gyenge csapatba tart az 51-szeres magyar válogatott futballista

Infostart
2012. január 30. 16:06
Visszatérhet Franciaországba Huszti Szabolcs. A magyar válogatott korábbi játékosa - orosz lapértesülések szerint - a Ligue 2-ben, a második osztályban szereplő AS Monaco játékosa lehet.

Az orosz RIA hírügynökség értesülése szerint a szentpétervári Zenit és a francia bajnokságban szereplő AS Monaco már megegyezett egymással, immár csak Husztinak kell egyezségre jutnia leendő klubjával.

A magyar szélső a 2011-es esztendőben 19 mérkőzésen játszott az orosz élvonalban, egy gólt szerzett. A hercegség klubjának tavaly december 23. óta orosz főtulajdonosa van, Dmitrij Ribolovjov személyében. A 45 éves, hajdanán orvosi főiskolát is végzett, majd brókeri munkájából vagyonossá vált üzletember a Forbes listája szerint Oroszország 14. leggazdagabb embere.

Huszti a hatodik új szerzeménye lehet a klubnak az új érában. A Monaco januárban szerződtette már Andreas Wolfot (Werder Brement), Ibrahima Tourét (Ajman Club), Nacer Barazite-ot (Vitesse Arnhem), Danijel Subasicot (Hajduk Split) és Gary Kagelmachert (Beerschot).

Biztos, hogy a Monaco 2012 nyarától sem játszhat majd a francia élvonalban, mivel - bár a legutóbbi két, januári bajnoki mérkőzését megnyerte - a húszcsapatos Ligue 2-ben a 19. helyen áll.

A magyar játékosnak a Monaco lehet a negyedik külföldi klubja, korábban az FC Metz, a Hannover és a Zenit csapatában játszott.