A Napoli megmutatta, nem verhetetlen az Inter

Infostart
2012. január 26. 09:31
A bajnoki tabellán a hetedik helyre visszacsúszott Napoli legyőzte a címvédő Intert az Olasz Kupa negyeddöntőjében. A találkozó hőse a két gólt is szerzett Edinson Cavani volt, aki a mérkőzés után kijelentette, csapata célja a kupagyőzelem.

A Napoli a játék képe alapján megérdemelt győzelmet aratott a sorozatban hét bajnoki mérkőzését megnyert Inter ellen. Cavani első, s tulajdonképpen döntő (tizenegyesből lőtt) gólja előtt Thiago Motta hibázott.

Véletlen egybeesés, hogy a brazil származású olasz válogatott középpályás ügynöke a meccs előtti napon bejelentette, megegyezett a Paris SG együttesével Motta átszerződéséről. Claudio Ranieri, az Inter edzője annak a reményének adott hangot, hogy Motta marad a milánói klubban.

A második gólt Cavani a 93. percben szerezte meg. A találkozó után Claudio Ranieri hevesen bírálta Celi játékvezetőt, aki szerinte megfosztotta a csapatát egy jogos büntetőtől. Az esetnél Maggio ütközött Diego Militóval, aki aztán színészkedésért vagy/és reklamálásért sárga lapot kapott.

Az elődöntőben a Napoli a története során először az Olasz Kupa negyeddöntőjébe jutott Sienával játszik majd. A másik ágon a Juventus helye már biztos az elődöntőben, a torinói Zebrák ellenfele a csütörtök esti Milan-Lazio találkozó továbbjutója lesz.