A Videoton a második csapatba száműzte a gólkirályát

Infostart
2012. január 22. 10:44
A klub döntése értelmében a továbbiakban a második csapattal készül a tavaszi idényre André Alves, az előző idény legjobb játékosa, a 2010-2011-es bajnoki év gólkirálya. A brazil játékos a klub honlapja szerint "a klub által vállalhatatlan feltételeket támasztott", valamint megváltoztatta az álláspontját, "kiszolgáltatott helyzetbe hozva a Videoton FC-t".

A brazil csatárnak, aki 178 élvonalbeli mérkőzésén 87 gólt szerzett a magyar NB I-ben, a nyáron lejár a szerződése a Videotonnál. A támadó a héten megállapodott a ciprusi Omonia Nicosia együttesével, a korábbi magyar válogatott Leandro klubtársa lesz.

A lépése érzékenyen érintette jelenlegi munkaadóját, a Videotont - a klub honlapján olvasható közleményéből kiolvasható - veszteség érte. A bajnokcsapat ezért a második csapat keretébe száműzte azt a játékost, aki a legtöbbet tett a klub első bajnoki címéért.

A közlemény szerint "ezzel a magatartással egyetlen labdarúgó sem játszhat az első csapatban. Alves saját viselkedésének következményeként tavasszal NB II-es csapatunkkal edz, ugyanolyan feltételekkel, mint második csapatunk többi játékosa."