Két magyar is győztes meccset játszott a Premier League-ben

Infostart
2012. január 21. 22:25
Két magyar játékos is győztes csapatban szerepelt a Premier League 22. fordulójában, ráadásul mindketten tevékeny szerepet játszottak csapatuk sikerében. Buzsáky Ákos nagyszerű szabadrúgásgólt lőtt, Bogdán Ádám újra megbízhatóan védett.

A QPR az első Premier League-győzelmét aratta az új menedzser, Mark Hughes irányításával. Buzsáky Ákos a kezdőcsapatban kapott helyet, 82 percet játszott, a 45. percben remek szabadrúgással vette be a Wigan kapusa, el-Habszi hálóját.

Csapata 3-1-re nyert, s ezzel ellépett a kiesőzónából. A mérkőzés után Mark Hughes (a Manchester United, a Barcelona és a Bayern München egykori klasszisa) kiemelte Buzsáky Ákos nagyszerű gólját.

A Bolton 3-1-re legyőzte a Liverpoolt, az eredmény feltétlenül meglepetés. Bogdán Ádám megtartotta a helyét a kezdőcsapatban, s ezúttal is jó teljesítményt nyújtott. Semmivel sem védett jobban az ellenfélnél Pepe Reina, a Liverpool világ- és Európa-bajnok kapusa. A győzelemmel a Bolton is kilépett a kiesőzónából. 1950 óta először szerzett bajnoki mérkőzésen három gólt a Bolton a Liverpool ellen.

Premier League, 22. forduló
Norwich-Chelsea 0-0
Everton-Blackburn 1-1
Fulham-Newcastle 5-2
QPR-Wigan 3-1
Stoke-West Bromwich 1-2
Sunderland-Swansea 2-0
Wolverhampton-Aston Villa 2-3
Bolton-Liverpool 3-1