Mocsai és a spanyol kapitány is igazságosnak tartja a döntetlent

InfoRádió / MTI
2012. január 19. 07:40
Mindkét szövetségi kapitány úgy fogalmazott a szerda esti, Magyarország-Spanyolország Európa-bajnoki csoportmérkőzés után, hogy igazságos döntetlen született. Az első találkozóján, az oroszok ellen is egy pontot szerző magyar férfi kézilabda-válogatott vert helyzetből, időn túli hétméteressel egyenlített ki a világbajnoki harmadik, az első körben a világ legjobbjának tartott franciákat is legyőző spanyol csapat ellen (24-24).

Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Óriási küzdelemben, ilyen dramaturgiával igazságos döntetlen született. Komoly eredmény az előző világbajnokság harmadik helyezettje elleni pontszerzés. A mérkőzés elején nehezen találtuk a spanyol védekezés ellenszerét és ziccereket is hagytunk ki.

De szerencsére végül sikerült javítani a támadójátékon, majd mi is vezettünk, aztán ők jöttek vissza, végül nekünk kellett időn túli hétméteresből egyenlítenünk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy így szerepel az Eb, és most pedig a világbajnok következik pénteken. Lehetne vitatni a mai mérkőzésen a kihagyott helyzeteinket és kiállításainkat, ezzel együtt összességében igazságos a döntetlen. Bízom a továbbjutásban."

Valero Rivera, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya: "Jól kezdtünk, majd a védekezésünk leromlott. A végjátékban volt esélyünk a győzelemre, ám azt kell mondanom, mindkét csapat megérdemelte a döntetlent."