Milyen hatása volt a válságnak a sportra?

Infostart
2012. január 2. 15:02
London tökéletes helyszíne lesz a nyári olimpiának - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász, aki szerint a nagy televíziós nézettségű sportágakat kevésbé viselte meg a válság. A labdarúgás és az amerikai futball a versenyből megerősödve kerül ki.

Kevesebb és koncentráltabb a sporttámogatások rendszere a gazdasági válság kirobbanása óta - összegezte az elmúlt három év tapasztalatait Dénes Ferenc.

A sportközgazdász kiemelte: a szponzoroktól származó bevételek is azokra a területekre koncentrálódnak, ahol garantáltan megkapják azokat a megjelenéseket és összetevőket, amiket várnak. Inkább a kisebb és közepes versenyek kerültek bajba - tette hozzá.

A sportközgazdász szerint a nagy televíziós nézettségű sportágakat kevésbé viselte meg a válság. A labdarúgás és az amerikai futball a versenyből megerősödve kerül ki, bár számukra is szűkül a tér, a kevésbé frekventált sportágakat viszont érzékenyen érinti a krízis - fejtette ki.

Dénes Ferenc arról is beszélt, hogy a britek példaértékűen kezelik az olimpiát, és ezen a gazdasági válság sem változtatott. London tökéletes helyszín lesz, és a második legdrágább olimpiát rendezi - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást