Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Berki Krisztián: Pihenni már nem nagyon fogok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ideinél is nehezebb gyakorlattal készül a jövő nyári londoni olimpiára a tornász Berki Krisztián. A lólengésben világ- és Európa-bajnok versenyző a tokiói kvalifikációs vb-n emlékezetes körülmények között szerzett olimpiai indulási jogot: a hivatalos számítás nyilvánosságra hozatala előtt a csapattagok és a szakértők napokig számolgatták, hogy sikerül-e a kvótát kiérdemelni a kiegészítő számaiban nyújtott eredmények alapján.

Eddig 2011 a legsikeresebb évem: Európa-bajnok lettem, sikerült megvédenem a világbajnoki címemet, és általában dobogós helyezést értem el, ahol indultam - értékelte a szezont a Sportcsillagok Gáláján az év férfi sportolójának választott Berki Krisztián.

A tornász Tokióban -, ahol számolgatni kellett, hogy kiderüljön, megszerezte-e az olimpiai kvalifikációt - saját bevallása szerint nem izgult, mert tudta, hogy amit kellett, azt megcsinálta.

Keményebben kell készülni Londonra, a gyakorlaton is nehezíteni fogunk - mondta a sportoló, aki szerint az ázsiai versenyzők mellett az angolok lesznek a legnagyobb riválisai az olimpián.

Nyilván mindenki aranyérmet vár tőlem, és én is győzni megyek minden versenyre, de egyelőre nem gondolok erre. Először végig kell csinálni a felkészülést. Győzzem le saját magam, és akkor bármire lesz esély - fogalmazott Berki Krisztián, akinek már csak hét hónap van hátra a felkészülésből. Pihenni már nem nagyok fogok - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid