Gyurta: Világcsúcs kell az olimpiai győzelemhez

Infostart
2011. december 25. 11:55
Nem kétesélyes a 200 méteres mellúszás a jövő nyári olimpián - mondta az InfoRádiónak Gyurta Dániel, aki 2009 után idén Sanghajban is világbajnok lett ebben a számban. A Jövő SC versenyzője idén második lett a sportújságírók szavazatai alapján a tornász Berki Krisztián mögött az év sportolója választáson.

Olyan év volt ez, amilyet elképzeltem. Jól sikerült a világbajnokság és a rövidpályás Európa-bajnokság is. A kitűzött célt elértem, és bízom benne, hogy ez jövőre sem lesz másképp - mondta az InfoRádiónak Gyurta Dániel, aki a sportújságírók szavazatai alapján Berki Krisztián mögött a második lett az év sportolója választáson.

A Jövő SC világbajnok úszójának nagy lökést adott, hogy a sanghaji vb-n le tudta győzni a kétszeres olimpiai bajnok japán riválisát. Ez annak a jele is, hogy jó irányba halad a munka - tette hozzá.

Ha nem fog hátráltatni betegség vagy sérülés, minden esély megvan arra, hogy London is jól sikerüljön, de nagyon nehéz lesz, mert rengeteg a rivális. A pillanatnyi forma dönt majd, és világcsúcs kell az olimpiai győzelemhez - véli az úszó.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást