eur:
394.73
usd:
370.57
bux:
65346.42
2024. április 19. péntek Emma

Nagy László cáfolta a határidőt

Nagy László az MTI-nek cáfolta, hogy lenne olyan határidő, amíg el kell döntenie, hogy játszik-e a spanyol kézilabda-válogatottban.

"Amikor eljön a pillanat, meghozom azt a döntést, amit meg kell hoznom. De ennél többet most nem akarok beszélni erről, csak annyit mondok, hogy van egy záros határidő" - idézte a Barcelona játékosát az EFE spanyol hírügynökség, ezt azonban szerdán cáfolta Nagy.

"Valóban beszéltem az EFE újságírójával, ám határidőről szó sem volt köztünk, mert nincs is semmilyen határidő. Talán az újságíró ezt szűrte le abból, amit beszéltünk, de ez tévedés - nyilatkozta az MTI-nek Nagy László. - Ugyanúgy, ahogy eddig is, nem kívánok ezzel a témával különösebben foglalkozni. Fontos kupameccs előtt állok csapatommal, s arra koncentrálok."

A 30 éves Nagy - akit a handball-planet nemzetközi kézilabdás szakoldal idén a világ legjobb kézilabdázójának választott - tíz éve Spanyolországban él, így ha akarja, felveheti a spanyol állampolgárságot, és - írta az EFE - a londoni olimpián ott lehet a spanyol válogatott tagjaként. Nagy a magyar nemzeti csapatban két és fél éve nem szerepelt, s megerősítette - fűzte hozzá a spanyol hírügynökség -, hogy a januári Európa-bajnokságon sem vesz részt a magyar válogatottal.

"Pályafutásom egyik legjobb szakasza a mostani, fizikailag és mentálisan is kiváló állapotban vagyok" - idézte az írás a balkezes játékost, kiemelve, hogy Nagy az egyetlen a Barcelonában, aki ebben az idényben a csapat valamennyi mérkőzésén pályára lépett.

Nagy László hivatalosan február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni.

Az együttes korábbi csapatkapitánya legutóbb 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti együttesben, azóta viszont különféle indokkal rendre távol maradt. Nagy 2010 novemberében közölte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok - például a sportolók napidíja és biztosítása körüli problémák - meg nem oldódnak. A barcelonai átlövő mellett kiálltak a társak, tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és rövid ideig arra is esély mutatkozott, hogy az átlövő vállalja a 2011. januári világbajnoki szereplést. Erre végül nem került sor, a szövetség által felkért testület nem tudott megegyezni vele. A csapat aztán nélküle vívta ki az olimpiai selejtezőt érő hetedik helyet Svédországban.

A válogatott azóta ugyancsak nélküle harcolta ki a 2012-es Eb-n való szereplés jogát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×