eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Man United ötöt, a Man City hármat lőtt

Bomba formában szerzett előkarácsonyi ajándékot híveinek a Manchester United. A Vörös Ördögök a bajnoki idényben a mostaninál csak egyszer, az Arsenal ellen arattak fölényesebb győzelmet. Sir Alex csapata maradt a második helyen, miután a Man City is magabiztosan nyert.

Sok fiatal játékossal, de Ryan Giggsszel is a fedélzeten lőtt öt gólt a Man United. Welbeck nyitotta meg a gólok sorát az 5. percben, majd Nani következett az első félóra végén. A harmadik gólt Giggs lőtte a 43. percben, ez nyilvánvalóan már formalitássá degradálta a második félidőt. Ebben sokáig tartotta a Fulham a háromgólos különbséget, majd Berbatov és a 300. Premier Lerague-találkozóján szereplő

Rooney is szerzett egy-egy gólt. Dimitar Berbatov lett a Manchester United ötvenedik futballistája, aki elérte az ötvengólos határt. A győztes vesztett is: a 20. percben megsérült Phil Jones, majd az 58. percben a helyére beállt Ashley Young is.

A Man City a kellemetlen stílusú Stoke City ellen nyert Sergio Agüero vezérletével, nagyon simán. Az argentin két gólt is szerzett (29. perc, 54. perc), a kettő között Adam Jonhson is a kapuba talált. A City 1929 óta először áll Karácsonykor a bajnoki tabella élén az élvonalban.

A győzelem egyben megfeleő ünneplése volt a Roberto Mancini-éra második éve lezárásának. A City 2011-ben veretlen maradt hazai bajnoki mérkőzésein, a 29-ből mindössze kettőn játszott csak döntetlent. A mostani idényben 9 bajnokijából kilencet nyert meg. A Stoke az előző négy fordulóban 12 pontot gyűjtött, igaz egyszer sem a listavezetővel találkozott.

Az Arsenal 2-1-re nyert Birminghamben, az Aston Villa ellen. Robin van Persie tizenegyesből szerzett vezetést, a Theo Walcott elleni szabálytalanság után büntetőből lőtte 34. 2011-es gólját. A Villa ugyan egyenlített Marc Albrighton találatával (ez volt a Premier League történetének 20 000. gólja), de nem tudott pontot szerezni, mert a csereként beszállt Josszi Benajun a 86. percben góljával eldöntötte a mérkőzést.

A Villa 1998 decembere óta nem tud Birminghamben nyerni az Arsenal ellen, a legutóbbi öt hazai mérkőzéséből négyet elveszített. Sőt: a legutóbbi tíz meccséből csak egyet nyert meg.

Premier League, 17. forduló
Aston Villa-Arsenal 1-2
Everton-Swansea 1-0
Fulham-Manchester United 0-5
Manchester City-Stoke City 3-0
Newcastle-West Bromwich 2-3
QPR-Sunderland 2-3

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×