eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A Barcelona megnyerte Madridban az El Clásicót

A Real Madrid nem tudta kihasználni, hogy már a 22. másodpercben vezetést szerzett a Barcelona ellen, a katalánok ismét nyertek a Bernabéuban. A vendégek góljait Alexis Sánchez, Xavi és Cesc Fabregas szerezte. (Xavi lövése után Marcelóról pattant a labda a kapuba.) Pep Guardiola együttese átvette a vezetést a bajnoki tabellán, noha a vesztett pontokat tekintve még mindig három pont a Real Madrid előnye.

94. perc (23.51):

Cristiano Ronaldo szabadrúgásával zárult a találkozó. Semmi nem lett belőle.

89. perc (23.47):
Az utolsó csere, Pedro is aktív részese a győzelemnek, Iniesta helyére állt be.

A Bernabéuban aratott győzelemmel a Barcelona ismét átveszi a vezetést a bajnoki táblázaton. Igaz, egy mérkőzéssel többet játszott, mint a Madrid.

84. perc (23.42):
David Villa váltotta Alexis Sánchezt. Fél perccel később Kaká nehéz helyzetből lőtt, Victor Valdésről szögletre pörgött a labda.

Azt írja a BBC: vajon számonkéri-e majd Mourinho holnap Lionel Messi elmaradt kiállítását. Az volt a mérkőzés fordulópontja, ez biztos.

78. perc (23.36):
Seydou Keita állt az élete első bajnoki El Clásicóját nem túl jó játékkal, de góllal záró Cesc Fabregas helyére.

Lehet, hogy a közelmúlt, az előző hetek történései a Real Madrid győzelmét ígérték, de megint kiderült, hogy a Barcelonának egyszerűen jobb futballistái vannak.

Bajban a Real Madrid, érthetően nagy erőkkel támad, de ettől nagyon sebezhetővé válik a védelme.

70. perc (23.28):
Sergio Ramos is megkapta a sárga lapot. Nincs jó idegállapotban.

66. perc (23.24):
Daniel Alves remek beadása után a Fabio Coentrãót megelőző Cesc Fabregas első, igazán értékelhető mozdulatával Iker Casillas hálójába fejelte a labdát. (Real Madrid-Barcelona 1-3)

65. perc (23.23):
Cristiano Ronaldo tiszta helyzetből hét méterről, óriási helyzetben a kapu mellé fejelte a labdát.

62. perc (23.20):
Pepe is kapott egy sárga lapot, Diarra helyére pedig beáll Khedira. Kell a változás a Madridnak, a második félidő eddig gyengére sikerült.

60. perc (23.18):
Lassana Diarra sárga lapja.

58. perc (23.16):
Az első csere, Mesut Özil helyére Kaká szállt be a Real Madridba.

53. perc (23.11):
Szerencsés góllal veeztést szerzett a Barcelona a Bernabéuban. Xavi lövése után a labda Marcelóról az ellenkező sarok felé pattant, Iker Casillas nem érte el. A labda a bal kapufáról bepattant a hálóba. (Real Madrid-Barcelona 1-2)

50. perc (23.08)
Ronaldo szabadrúgása után Victor Valdés biztosan fogta a labdát.

48. perc (23.06):
Piqué sárga lapja az első esemény, Cristiano Ronaldo buktatásáért kapta. A szabadrúgást CR7 a sorfalba bikázta.

Az elemzők véleményének rezüméje: nem kiemelkedő a mérkőzés, kevésbé látványos, mint arra számítani lehetett. A nedves pálya elrontotta (valamelyest) az első félidőt.

A szünetben olvasgatva a világsajtót kiderült, Angliától Spanyolországiog sokan polemizálnak azon, hogy Lionel Messinek szerencséje volt, megkaphatta volna a második sárga lapját. Az előző El Clásicócon kevesebbért is kiszórtak a bírók Madrid-játékosokat - íme, egy jellemző kommentálás.

45+2. perc (22.47):
Fernandez Borbalán lefújta az első félidőt.

37. perc (22.37):
Sárga lap Messinek, szövegért.

30. perc (22.30):
A Barcelona a második helyzetét gólra váltotta. Messi betört a védők közé, majd tökéletesen tette lyukra a  labdát a két középső védő között is helyet lelő Alexis Sáncheznek. A chilei szélső középről, 15 méterről a bal alsó sarokba küldte a labdát. (Real Madrid-Barcelona 1-1)

28. perc (22.28):
Rövid időn belül két sárga. Xabi Alonso után Alexis Sánchez kapta, e tekintetben 1-1. De csak e tekintetben.

25. perc (22.25):
Ilyen is ritkán történik, Cristiano Ronaldo rosszul találta el a labdát gólhelyzetben. Karim Benzema nagyszerű passza után 16 méterről a kapu mellé lőtt.

23. perc (22.23):
Veszélyes helyről ágyúzhat kapura Xavi. A 600. klubmeccsét játszó középpályás löketét Iker Casillas szögletre ütötte.

18. perc (22.18):
Cristiano Ronaldo első nagy villanása, a portugál távolról lőtt, Victor Valdés most jó helyen állt, kiütötte a labdát.

Lionel Messinek ez a 293. mérkőzése a Barcelona mezében. Ezzel rekorderré lépett elő a klub nem spanyol játékosainak történetében, immár eggyel megelőzi a holland Cocut.

11. perc (22.11):
Karim Benzema fejelt 12 méterről, ez nem okozott gondot Victor Valdésnek.

Az Infostrada statisztikája szerint Benzema gólja a leggyorsabb az El Clásicók történetében.

7. perc (22.07):
Sergio Ramos elveszítette a labdát a bal oldalon, Lionel Messi betört a tizenhatoson belülre, ziccerből lőtt - Iker Casillas megmutatta, miért ő az utóbbi öt esztendő legeredményesebb kapusa a címek alapján. Meg a legtöbbszörös válogatott spanyol is immár.

A 2009-2010-es idény kezdete óta, ha egy bajnoki mérkőzésen a Real Madrid szerezte az első gólt, mindig nyert. A gólt Victor Valdés hibája idézte elő. A kapus a Barcelona egyik legmegbízhatóbb szereplője, az utóbbi három bajnokságban ő nyerte a Zamora-díjat.

1. perc (22.01):
A 22. másodpercben vezetést szerzett a Real Madrid. Victor Valdés óriási hibája, rossz passza után Ángel Di María lövése még elakadt egy védőben, felpörgött Busquetsről, Mesut Özil ismétlése ellenben megtalálta karim Benzemát. A francia, akinek beállításán a legtovább gondolkodott Mourinho, megszerezte a vezetést. (Real Madrid-Barcelona 1-0)

Az összeállítások. Real Madrid: Casillas - FAbio Coentrão, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Lassana Diarra - Di María, Özil, Cristiano Ronaldo - Benzema. Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Busquets, Xavi, Iniesta - Cesc Fabregas - Messi, Alexis Sánchez.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×