Rooney játszhat az angolok utolsó csoportmeccsén

Infostart
2011. december 8. 13:43
Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya és Wayne Rooney, a háromoroszlánosok első számú játékosa némileg megkönnyebbülten jött ki a fegyelmi tárgyalásról az UEFA székhelyén. A testület háromról két mérkőzésre csökkentette a játékos büntetését, Rooney így pályára léphet az angolok harmadik Európa-bajnoki csoportmérkőzésén.

Wayne Rooney az őszi Eb-selejtezők utolsó angol mérkőzésén, Montenegróban kapott piros lapot. Az UEFA első fokon három mérkőzésről tiltotta el, a fellebbezés után ebből "csak" kettő maradt.

Tényleg csak, mert az angolok boldogok. Immár mindenki biztosra veszi, hogy Capello, aki korábban állítólag gondolkodott azon, hogy ha a teljes csoportszakaszban pihenni kényszerül a csatára, egyáltalán benevezze-e, be fogja válogatni a Manchester United csatárát.

Mark Lawrenson, a korábbi skót válogatott, a BBC elemzője szerint Capello biztosan elviszi a játékosát Lengyelországba, illetve Ukrajnába, "mint ahogy hasonló körülmények között az argentinok sem hagynák otthon Lionel Messit".

Rooney ma vitathatatlan Anglia első számú csatára, sőt a válogatott első számú játékosa. 73 válogatott mérkőzésén 28 gólt szerzett a válogatottban. A franciák és a svédek ellen nem játszhat majd, ám a házigazda ukránok elleni csoportzárón igen.

Hogy addigra mi lesz az angolokkal? Ki tudja... Mindenesetre a BBC már kiszámolta, hogy Rooney-val a válogatott győzelmi mutatója 60,3 százalékos, nélküle ellenben 71 százalék.