Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kásás Tamás visszatér a válogatottba

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismét tagja Kemény Dénes keretének Kásás Tamás, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki júniusban, a sanghaji vb előtt jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól.

A szövetségi kapitány a nemzeti együttes honlapján csütörtökön hirdette ki új keretét, amely december 19-én megkezdi a felkészülést a januári, eindhoveni Európa-bajnokságra, s a 18 játékos között szerepel az olasz Pro Reccóban légióskodó, 35 éves Kásás Tamás is.

"Nyilvánvalóan az a legfontosabb újdonság, hogy Tamás újra kerettag. Ez így volt a vb előtt is, akkor azonban tisztában voltam azzal, hogy a kerettagság ellenére vacillál. Bíztam benne, hogy nem úgy dönt, ahogy végül döntött. Tamás nemrég megkeresett és jelezte, hogy szeretne kerettag lenni az Eb-re és az olimpiára, amennyiben az után, ami történt, én számítok rá. Én pedig azt mondtam, hogy igen" - idézte Kemény Dénest a www.vlv.hu oldal.

A szakvezető hozzátette: megítélése szerint rendezettséget hozhat a csapat játékába Kásás visszatérése:

"Akiken a tehetségüknél, tudásuknál fogva nagy teher volt, többet fognak tudni pihenni. A csapat kiegyensúlyozottabb lesz és még inkább ugyanazon a szinten fog tudni teljesíteni a cseréktől függetlenül. Nyilván lesz olyan, hogy valakinek nagyon megy és többet játszik, de összességében úgy gondolom, hogy a kiegyensúlyozottabb teljesítmény lesz a legfontosabb változás. Természetesen minőségi játékossal erősödünk."

A szövetségi kapitány a január második hetében - közvetlenül a hollandiai Eb előtt - sorra kerülő budapesti Volvo Kupára mind a 18 jelöltjét benevezi, annak ellenére, hogy egy-egy meccsen csak 13 játékos szerepelhet majd. Az eindhoveni esélyeket firtató kérdésre válaszolva Kemény Dénes ezt mondta:

"Úgy gondolom, hogy az olaszok elleni nyitómérkőzésen sok minden eldől. Siker esetén nagy lépést teszünk az elődöntőbe kerülésért. Ott meg ugye, ahogy láttuk a vb-n is, egygólos meccsek vannak, bármi lehet. Fontos lesz tehát, hogy már az Eb elején jól tudjunk játszani."

A kontinensviadalra készülő válogatott keret:

Baksa László, Decker Attila, Szécsi Zoltán - kapusok

Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Turzai Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok