eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így tömte ki ellenfelét a Real Madrid és a Barcelona - videókkal

A Real Madrid és a Barcelona is fölényes győzelemmel "melegített" a jövő heti El Clásicóra. José Mourinho csapata 3-0-ra nyert idegenben a Sporting Gijón ellen, a katalánok pedig egy ötössel (a spanyol futballnyelv fordulatával élve manitával) intézték el a története legjobb őszét produkáló Levantét.

A Madrid góljait Ángel Di María (különleges találat volt!), Cristiano Ronaldo és Marcelo szerezték. A fehérek sorozatban 14 győzelemnél tartanak a bajnokságban, ennél jobb szériájuk korábban csak egyszer volt, a hatvanas években, amikor Miguel Muñoz ült a kispadon. Az El Clásicón aratott győzelem csúcsbeállítást jelentene. A fehérek 54 gólt szereztek e 14 fordulóban, ami 3,84-es meccsenként átlagnak felel meg.


A Barcelona is részese egy nagyszerű sorozatnak: Pep Guardiola együttese sorozatban a 12. hazai bajnoki mérkőzésén nem kapott gólt, ami spanyol rekord. E találkozókon a csapat 37 gólt szerzett.

A Levante ellen az első félidő hőse a két gólt is szerző Cesc Fabregas, valamint az okos lövéssel a kapuba találó Cuenca volt, a másodikban Messi és a higgadt és látványos megoldással a végeredményt beállító Alexis Sánchez növelte az előnyt.

A két együttes a hét közben még játszik a Bajnokok Ligájában, de miután már mindkettő megszerezte a csoportelsőséget, nagy meglepetést keltene, ha a december 10-i El Clásico előtt bármelyik edző is kockáztatná kulcsjátékosai szereplését.


Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×