Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így tömte ki ellenfelét a Real Madrid és a Barcelona - videókkal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Real Madrid és a Barcelona is fölényes győzelemmel "melegített" a jövő heti El Clásicóra. José Mourinho csapata 3-0-ra nyert idegenben a Sporting Gijón ellen, a katalánok pedig egy ötössel (a spanyol futballnyelv fordulatával élve manitával) intézték el a története legjobb őszét produkáló Levantét.

A Madrid góljait Ángel Di María (különleges találat volt!), Cristiano Ronaldo és Marcelo szerezték. A fehérek sorozatban 14 győzelemnél tartanak a bajnokságban, ennél jobb szériájuk korábban csak egyszer volt, a hatvanas években, amikor Miguel Muñoz ült a kispadon. Az El Clásicón aratott győzelem csúcsbeállítást jelentene. A fehérek 54 gólt szereztek e 14 fordulóban, ami 3,84-es meccsenként átlagnak felel meg.


A Barcelona is részese egy nagyszerű sorozatnak: Pep Guardiola együttese sorozatban a 12. hazai bajnoki mérkőzésén nem kapott gólt, ami spanyol rekord. E találkozókon a csapat 37 gólt szerzett.

A Levante ellen az első félidő hőse a két gólt is szerző Cesc Fabregas, valamint az okos lövéssel a kapuba találó Cuenca volt, a másodikban Messi és a higgadt és látványos megoldással a végeredményt beállító Alexis Sánchez növelte az előnyt.

A két együttes a hét közben még játszik a Bajnokok Ligájában, de miután már mindkettő megszerezte a csoportelsőséget, nagy meglepetést keltene, ha a december 10-i El Clásico előtt bármelyik edző is kockáztatná kulcsjátékosai szereplését.

{{video:http://youtube.com/v/Do54FvqMM7w}}