eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Botrányos meccsek az olasz bajnokságban

A Serie A három legerősebb csapata kapott gól nélkül "hozta" a soros fordulót, nyert a Juventus, az AC Milan és az Udinese is. Kétségtelen, hogy a legnagyobb bravúr a friuliai fekete-fehéreké, akik hétéves rossz sorozatukat szakították meg egy botrányos véget ért mérkőzésen, a San Siróban.

A Milan már pénteken megszerezte a három pontot, miután Zlatan Ibrahimovic, és Antonio Nocerino egy-egy góljával 2-0-ra győzött Genoában. Pato kezdett volna, de a meccs előtt egy órával a kluborvos úgy döntött, a brazil influenzás, s ezért jobb, ha pihen. Egy másik brazil, Robinho került így be a csapatba.

A 15. perc után állt a játék, a szurkolók jó előre megszervezett kézitusát vívtak volna egymással. Tizenöt éven keresztül a Milan hívei nem utazhattak a Genoa elleni bajnokira, miután meglehetősen feszült a két tábor viszonya 1995. január 29. óta. Akkor Milánóban, a stadionon kívül halálra késelték Vincenzo Spagnolót, a Genoa szurkolóját.

A Milan az 55. percig nem tudta feltörni a vendégek védelmét, akkor azonban a piros-feketék egykori játékosa, Kaha Kaladze szabálytalankodott Ibrával szemben, a svéd pedig a megítélt büntetőt gólra váltotta. A grúz védőt kiállította a játékvezető, a Genoa már öt piros lapnál tart az idényben. A győzelmet bebiztosító második gólt Nocerino lőtte, a 79. percben. Ne becsüljük le a Milan-siker értékét, ez volt a Genoa első hazai veresége április óta.


Szombaton a Napoli simán, 4-2-re verte a Leccét, a nagy formában lévő Edinson Cavani ismét két gólt szerzett. A San Paolóban rendezett találkozóval párhuzamosan az Udinese 1-0-ra nyert a San Siróban, Milánóban. A találkozó egyetlen gólját Isla szerezte, a 73. percben.

Az események a hajrában csúcsosodtak ki. A 85. percben Javier Zanetti piros lapot kapott, az elsőt, immár 16 éves Serie A-s pályafutása során. (Egyetlen piros lapját az Inter mezében 1999-ben egy Olasz Kupa-mérkőzésen kapta.) Eldőlhetett volna a mérkőzés az esetnél, az utóbbi évek legeredményesebb olasz csatárának, Di Natalénak a büntetőjét azonban Júlio César remek vetődéssel hárította.

Pillanatokkal később a másik oldalon Diego Milito is kiharcolt egy büntetőt, ezt azonban Pazzini nem tudta gólra váltani, az égbe lőtte a labdát. Fogta a fejét, s egyáltalán nem vigasztalta, hogy az Udinese is tízfősre fogyott, mivel Ferronetti túl hevesen reklamált.



A Juventus 2-0-ra verte meg a Cesenát, Marchisio góljával, illetve egy nagyon is vitatható büntetőből szerzett góllal, utóbbi Vidal nevéhez fűződik. A csereként beállt Alessandro Del Piero az 500. bajnoki mérkőzését játszotta a Juventus színeiben. Balszerencsésen, megsérült az arcán, amiből ömlött a vér. nyolc percig állt a játék, a veterán csatárt hordágyon vitték le. Végül össze kellett kapcsolni a bőrét a szemöldöke fölött.



A Fiorentina indulatos mérkőzésen verte meg az AS Romát 3-0-ra. Jovetics és Silva is tizenegyesből talált a kapuba, Gamberini akcióból. Delio Rossinak ez volt az első győzelme a firenzei Lilák kispadján. A rómaiaknál nem játszott Osvaldo, akit a klub 50 000 euróra, körülbelül 15 millió forintra büntetett, miután az argentin egy öltözői incidensben megütötte csapat- és honfitársát, Lamelát.

A fegyelemmel egyébként is gond van a római Farkasoknál: Luis Enrique csapatából a 90 perc során hárman is piros lapot kaptak. Juan a 15., Gago a 77., a durvának éppen nem mondható, kezezésért büntetett Bojan Krkic a 85. percben.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×