eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lesz-e a halálcsoport a labdarúgó Eb-n?

A kijevi Művészetek Palotájában ma este hat órakor tartják a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság sorsolását. Akár egy csoportba kerülhet Spanyolország, Németország, Portugália, Franciaország, de az is elképzelhető, hogy Lengyelország vagy Ukrajna Oroszországot, Görögországot és Írországot kapja.

Az UEFA a szokásoknak megfelelően erősorrend alapján kalapokba osztotta a résztvevő 16 csapatot, de ahogy ez 2008-ban is történt, a rendező két ország válogatottját kiemelte a legerősebb négyesbe. Így az utolsókból elsők lettek, a FIFA rangsorban ugyan a mezőny végén van az ukrán és a lengyel csapat, de előbbi a D, utóbbi az A csoport élére került. (A rossz ranglistás helynek részben oka az is, hogy az utóbbi két évben e két válogatott nem szerepelt tétmérkőzésen, magyarul selejtezőn.)

Ugyancsak a legerősebb négyesbe került Spanyolország és Hollandia, a legutóbbi világbajnokság két döntőse így a csoportmérkőzések során biztosan elkerüli a rendezőket.

A második négyes talán még erősebb: a német, az olasz, az angol és a 2008-as kontinensbajnokságon elődöntős orosz válogatott került ide. A harmadik kalapba a horvát, a görög, portugál és a svéd válogatott, az utolsóba a dán, a francia, a cseh és az ír jutott.

Az este hat órakor kezdődő ceremónia során először az első kalap két, még csoportba nem osztott tagját húzzák ki a B, illetve a C csoportba. Utána a negyedik kalapból, a harmadikból, végül a másodikból sorsolnak. A csoportok menetrendjének meghatározásához szükséges, hogy a négyeseken belül is számokat kapjanak a csapatok.

A sorsolásra meghívást kaptak a korábbi tornák legendás csillagai. Ugyancsak a kijevi Művészetek Palotájában mutatják be először az adidas hivatalos, e tornára készített új labdáját

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×