Mi közé Ibrának Meazzához, Baggióhoz és Vierihez?

Infostart
2011. november 28. 08:20
A Milan simán, egy félidőnyi remek játékkal 4-0-ra verte a Chievót, s feljött a Juventus mögé a második helyre. Ha nehezen is, de ismét nyert az Inter, a még tizenéves Luc Castaignos első Serie A-s góljával. Az olasz labdarúgó-bajnoki forduló érdekességei.

Zlatan Ibrahimovic két gólt is szerzett a Milanban, olaszországi karrierje 100., és 101. bajnoki gólját. Remek a mérlege, hiszen mindössze 196 fellépés alatt érte el a százas határt. A góljai közül 16-ot rúgott büntetőből, mindössze kettőt hagyott ki. Ibra mindössze a negyedik futballista az olasz élvonal történetében (Giuseppe Meazza, Roberto Baggio és Christian Vieri után), aki a Milan, a Juve és az Inter színeiben is lőtt bajnoki gólt, s eljutott a százas határig.

A Milan a legutóbbi tíz meccsét kivétel nélkül megnyerte a Chievo ellen, de legutóbb jó régen, 2008-ban, az Udinese ellen szerzett a csapat az első félidőben már négy gólt. A bajnoki címvédő messze a leggólerősebb csapat az olasz bajnoki idényben, 27 találatával szemben a Juve (a második legeredményesebb) 19-cel áll.

A torinói Zebrák 11 mérkőzés után is veretlenek az idényben, hasonlóra legutóbb Cesare Prandelli Fiorentinája volt képes 2007 őszén. Antonio Conte együttese még egyetlen gólt sem kapott a 2011-2012-es idényben a második félidőben!

A Novara veterán csatára, a 33 éves Raffaele Rubino az olasz futballtörténelem első játékosa lett, aki négy különböző bajnoki osztályban is szerzett gólt ugyanazon egyesület színeiben. Tizenhat gólt szerzett a Serie C2-ben, 56-ot a C1-ben, hatot a Serie B-ben, s most az elsőt a Parma ellen az élvonalban.
A Siena ellen győztes Inter hosszú hetek után először tartozik (egyelőre még csak a vesztett pontokat tekintve) a mezőny első felébe. A 12. helyen áll, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a tízedik Parma és a tizenegyedik Chievo.

(Forrás: football-italia.net)


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás szakíró, az InfoRádió munkatársa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást