Így nyert a Real Madrid a Mestallában, botrányos végjáték után - videóval

Infostart
2011. november 20. 08:35
Izgalmas mérkőzésen, vitatható körülmények között bár, de megnyerte a Real Madrid a Valencia elleni idegenbeli rangadót, egyben José Mourinho 50. bajnokiját a csapat élén. A Mestalla közönsége a 94. percben számon kért egy elmaradt büntetőt a játékvezetőn Gonzalo Higuaín (vélt?) kezezése miatt.

A Madrid remekül kezdett, Karim Benzema a 19. percben vezetést szerzett. A vendégek fölényben játszottak az első félidőben. A másodikban feljavult a Valencia, ám Sergio Ramos, fejes góljával, a 71. percben növelte csapata előnyét.

A folytatásban azonban szenvedett a Madrid, illetve nagyon jól játszott korábbi játékosa, a valenciai születésű, de 15 éves korától hét éven keresztül a fővárosi klub különböző csapataiban szereplő Roberto Soldado. A Primera Division 2011-2012-es idényének leggólerősebb spanyol csatára kétszer is bevette Iker Casillas kapuját (74., 83. perc).

A Real Madrid azonban ennek ellenére nyerésre állt, ugyanis Cristiano Ronaldo is meglőtte a két hazai találat között szokásos gólját. A 94. percben a földön fekvő Gonzalo Higuaín minden bizonnyal kézzel ért a labdához a saját büntetőterületén belül, de az ezúttal vörös mezben játszó "fehérek" megúszták a tizenegyest. (Az argentin csatár szerint a mellét érte a labda.)

José Mourinho csapatának még egy faktort tekintve szerencséje volt: az ellenfél "leggyengébb láncszeme" a Primera Divisiónban a Valencia színeiben ezen a mérkőzésen debütáló brazil kapus, Diego Alves volt. Az Almeríából nyáron szerződtetett kapus volt a brazilok legutóbbi két, afrikai csapat ellen vívott novemberi válogatott mérkőzésén az aranyzöld mezesek első számú kapusa.