Eurodisneylandben küzdenek az olimpiai kvótákért a súlyemelők

Infostart
2011. november 4. 11:25
Több mint 700 versenyző vesz részt a Párizs melletti Eurodisneylandben az olimpiai kvalifikációs súlyemelő-világbajnokságon. Kvótaszerzésre a magyar női válogatottnak lesz esélye.

A londoni indulási jogot elsősorban a szombattól a következő vasárnapig tartó vébén szerezhetik meg a súlyemelők, ez alapján a nemzetközi szövetség (IWF) magyar elnöke, Aján Tamás kiélezett versenyre számít minden súlycsoportban.

A sportvezető emlékeztetett rá, hogy a mostani vébén 101 ország versenyzői indulnak, de már a 2008-as olimpia eredménysora sem mutatott egyhangú képet.

A doppingmintákat a Magyar Antidopping Csoport nemzetközileg is minden szükséges képesítéssel rendelkező ellenőrei veszik le, a mezőny csaknem egyharmadára vár doppingellenőrzés.

Aján Tamás az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, hogy a nemzetközi szövetség a felkészülési időszakban már sok ellenőrzést végeztetett, így most kevés doppingesetre számít. Az elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy "a vezetők nem alhatnak a sportolókkal", így nem ígérheti azt, hogy egyetlenegy pozitív eset sem lesz.

A magyar női válogatott az olimpiai helyekért küzd, férfi együttes azonban nem indul, a nehézsúlyú Gyurkovics Ferenc és az Universiade-győztes ólomsúlyú Nagy Péter az egyéni sikerekért küzd. Utóbbinak van esélye arra, hogy jövőre az Európa-bajnokságon még kiharcolja az olimpiai indulási jogot, viszont athéni doppingesete és az IWF korábbi döntése miatt Gyurkovics Ferenc nem versenyezhet Londonban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást