Öttusa-vb - Aranyérmes a magyar férfi váltó

InfoRádió / MTI
2011. szeptember 14. 16:02
Aranyérmet nyert a Marosi Ádám, Kasza Róbert, Tibolya Péter összeállítású csapat a férfiak szerdai váltóversenyében a moszkvai öttusa-világbajnokságon. Két első, három második és egy harmadik helyezéssel a magyarok szerepeltek a legeredményesebbek.

A magyar trió az oroszok mögött a második helyen állt a vívást követően, s az úszásban is tartotta a lépést a győzelemre leginkább esélyes alakulattal, amelyben ott volt a kétszeres olimpiai bajnok, idén Európa- és vb-győztes Andrej Mojszejev, a 2008-ban vb-első Ilja Frolov és a tavalyi vb-n, illetve az idei Vk-döntőben második Alekszandr Leszun.

A nagyon jól tempózó kínaiak a lovaglás előtt bejöttek a második helyre az oroszok és a magyarok közé, de utóbbiak a harmadik számot követően már az élen álltak, s ezt a pozíciójukat a lövészetekkel megszakított futásban is megőrizték. A hazaiak az elrontott lovaglásukkal a verseny három ötödénél messze kerültek az első hely megkaparintásától.

A magyar férfi válogatott egy-egy arany-, ezüst-, illetve bronzéremmel zárta a világbajnokságot. A két első, három második és egy harmadik helyezéssel a magyarok szerepeltek a legeredményesebben a világbajnokságon.