Így válaszolt a Barcelona egy ötössel a Real Madridnak - videóval

Infostart
2011. augusztus 30. 08:40
A királyi klub vasárnapi, a Zaragoza elleni 6-0-s rajtja után a Barcelona is gólzáporral indította a spanyol bajnokság 2011-2012-es idényét. A katalánok 5-0-ra nyertek hazai pályán a Bajnokok Ligája-szereplő, a legutóbbi idényben a Primera Division negyedik helyén végzett Villarrealt.

Csak növeli a győzelem értékét, hogy - ha létezik esetünkben ez a fogalom - a Barça tartalékos összeállításban érte el az eredményt, Daniel Alves, Pique, Puyol, Xavi és David Villa is hiányzott a kezdő csapatból. A világ egyik legkiválóbb jobbhátvédjének és négy világbajnoknak a hiánya sem kottyant meg azonban a csapatnak.

Pep Guardiola még a korábbiaknál is támadóbb csapatot állított össze, a Marca például megjegyezte a mérkőzés után, hogy az edző visszatért Johan Cruyff Dream Teamjének 3-4-3-as alapfelállításához. A Victor Valdés - Mascherano, Busquets, Abidal - Fabregas, Thiago, Keita, Iniesta - A. Sánchez, Messi, Pedro tizenegy kezdett, a későbbiekben Fabregas, Iniesta és Pedro helyére Jonathan, Xavi és Villa állt.

A gólokat Thiago (24.), Fabregas (44.), Alexis Sánchez (47.), valamint a duplázó Messi (51., 74.) szerezték. Utóbbi ismét remekelt, de ezúttal felnőtt mellé a brazil származású, de már spanyol válogatott Thiago, valamint a két új szerzemény, Fabregas és Sánchez is.

A Barcelona története során először aratott 5-0-s győzelmet idénybeli első bajnoki mérkőzésén. Victor Valdés a 410. hivatalos mérkőzésén védve a klubban beállította Andoni Zubizarreta rekordját.

Lionel Messi belőtte a 100. és a 101. gólját is a Camp Nouban. Az argentin játékos a nyári szabadságáról való visszatérése óta öt mérkőzésen nyolc gólt szerzett: hármat a Real Madrid elleni spanyol Szuperkupa-mérkőzéseken, egyet a Porto elleni európai Szuperkupa-döntőben, egyet a napoli ellen a Joan Gamper-kupa döntőjében, s kettőt a Villarreallal szemben.

Cesc Fábregas csatlakozott a Barcelona történetének néhány olyan nagyságához, mint Villa, Ibrahimovic, Rivaldo, Romario, Sztoicskov, Maradona vagy Cruyff - mindannyian góllal mutatkoztak be bajnoki mérkőzésen a katalánok mezében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás futballszakíró, az InfoRádió munkatársa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást