"Ha az Arsenal egy ezred lenne, akkor kivonnák a frontról"

Infostart
2011. augusztus 29. 18:00
Fenik a késüket a kommentátorok és a dühös drukkerek is Arsene Wengerre, a londoni Arsenal fociklub edzőjére. A csapat vasárnap megalázó, 8-2-es vereséget szenvedett el a Manchester United otthonában, Wenger azonban megpróbálta kimagyarázni magát.

"Légnyomást kapott csapatokat vezet az erényétől megfosztott tábornok" - így írja le egyik kommentárjában a Guardian, hogyan is tekintenek egyre többen a nagy focimágus Arsene Wengerre. A Telegraph szerint mindenki attól fél, hogy Arsene Wenger ismét vakon zsákutcába vezeti a klubot. "Rosicky és Arsavin meggyalázta a mezt, hogyan lehetnek ezek válogatottak?" - teszi fel a kérdést a Telegraph.

"A United úgy tért vissza a nyár után, hogy látszik rajta, abszolút kész a feladatra, az Arsenal ennek ellenkezője volt, egy csapat, amely a régi dicsőségből él" - jegyezte meg az Independent. A Sun pedig szimplán azt írta, hogy "meztelen a király" - és ezt a sokkoló hírt még egy gyerek is megértené.

"Wenger hiába öltözteti fel állandóan ifjoncokból álló csapatát úgy, mintha komolyan bajnokesélyesek lennének." Az Arsenal drukkerek is tudják, hogy a szokásos magyarázatok a sérülésekről, kiállításokról, a BL-meccset követő fáradságról nem ülnek - teszi hozzá.

A francia edző forradalmi változásokat hozott csapata játékstílusába, amely az egyik legszebb a Premier League-ben. Volt, hogy úgy játszottak végig egy szezont, hogy nem kaptak ki. Két fontos tényező hiányzik azonban utóbbi időben: a sziklaszilárd védelem és a kapuba megbízhatóan betaláló csatárok. Wenger filozófiája az volt eddig, hogy ő maga neveli ki a tehetségeket fiatal játékosokból, de most már sokan követelik, hogy költsön pénzt és hozzon néhány bevált sztárt.

Maga Wenger is elismerte, hogy megalázó volt, amit vasárnap este a Manchester United művelt a csapatával, de ragaszkodott ahhoz, hogy a helyén marad, mert még "csak a szezon kezdetén vagyunk, és ebből a szemszögből kell nézni ezt a vereséget".

Ha az Arsenal egy ezred lenne, akkor kivonnák a frontról - jegyzi meg a Guardian. Az észak-londoni csapat utoljára 1896-ban engedett be nyolc gólt a Loughborough Town elleni meccsen. Hirtelen mindenki kezdi elfelejteni 15 év kemény munkáját, amivel Wenger Angliába érkezése óta felépítette a klubot. Az Arsenal évekig a "négy nagy" csapat között volt, de most tizenhetedik a tabellán.

A lap szerint megbosszulja magát, hogy Wenger két sztárjátékosa, Fabregas és Nasri távozása után úgy osztogatja a kapitányi karszalagot, hogy mások ne hagyják el. Robin van Persie például "úgy hálálta meg", hogy ő lett a kapitány, hogy kihagyott egy büntetőt - írja a lap. A frissen távozott Nasri közben már a Tottenhamet szintén látványosan legyőző Manchester Cityben ünnepelhetett.

Kommentátorok megjegyzik: ketyeg az óra, Wengernek még néhány napja van, hogy a klub szerencséjét megfordító játékosokat szerezzen az átigazolási piacon. Nasri és Fabregas eladása 65 millió fontot hozott a kasszába, de Park Csu Jung, a dél-koreai csapatkapitány leigazolása nem ér fel azzal a reformmal, amelyet a drukkerek követelnek - írja az Independent. Az Arsenal a nyáron ázsiai turnéján még szuperklubként gyűjtötte a drukkereket és a pénzt. Otthon azonban sokan már nevetnek rajta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást