Két meccsre eltiltották Arsene Wengert

InfoRádió / MTI
2011. augusztus 22. 13:55
Újabb két mérkőzésre szóló eltiltást kapott az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságától Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője, mert megszegte a korábbi eltiltásával járó korlátozásokat csapata múlt keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésén. Az ítélet nem jogerős, az angol klub fellebbezést fontolgat.

Wenger az Udinese ellen 1-0-ra megnyert selejtezős összecsapáson csak a VIP szektorban foglalhatott helyet, az előző idényben ugyanis egymeccses eltiltással sújtották, mert az FC Barcelonával szemben elveszített nyolcaddöntős párharc után élesen kritizálta a visszavágót vezető bíró tevékenységét. A szakember azonban kedd este mobiltelefonon kommunikált a stábjával: mellette ülő segítője, Boro Primorac a menedzser utasításai alapján sms-eket küldött a kispadon őt helyettesítő Pat Rice másodedzőnek, s ezzel az UEFA tájékoztatása szerint megsértette az érvényben lévő büntetésére vonatkozó szabályokat.

"Az UEFA fegyelmi szabályzata kimondja, hogy az eltiltott vezetőedző semmilyen formában nem kommunikálhat csapata tagjaival a mérkőzés alatt, s kizárólag a lelátóról követheti a játékot" - áll az európai szövetség közleményében, amely szerint az UEFA illetékesei a félidőben figyelmeztették Wengert.

A 61 esztendős szakvezető múlt kedden úgy nyilatkozott, a szabályzat nem egyértelmű, az ő értelmezésében mindenben az előírások szerint cselekedett.

A BL-csoportkörbe jutásért zajló párharcok visszavágóit kedden és szerdán rendezik, az Arsenal szerdán lép pályára Udinében.