Újabb Fradi-vereség, edzőváltás a Vasasnál

InfoRádió / MTI
2011. augusztus 14. 08:10
Kapusa, Ranilovic újabb hibája miatt ismét vereséget szenvedett a Ferencváros, legyőzője, a Bp. Honvéd sorozatban negyedszer nyert. A Vasas bár kétszer is vezetett, kikapott az öt mérkőzésből ötöt nyerő Győr otthonában. A mérkőzés után a Vasas szerződést bontott Komjáti Andrással, az új edző a korábban a Ferencvárosnál és a Videotonnál is megfordult, horvát Marijan Vlak lett.

A Budapest Honvéd hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Ferencváros felett az OTP Bank Liga 5. fordulójában, így a vendégek továbbra is nyeretlenek a bajnokságban, míg a kispestiek sorozatban negyedik meccsükön gyűjtötték be a három pontot.

Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt, 12 percet kellett várni az első kapura lövésre. Később is többnyire a mezőnyben folyt a játék a mindkét félre jellemző pontatlan passzok miatt, de a hazaiak veszélyesebbek voltak, elsősorban annak köszönhetően, hogy védelmük stabil volt, míg a vendégek hátsó alakzatának több megingása is akadt. A Honvéd azonban a szünetig nem tudott élni lehetőségeivel.

Nagy kispesti rohamokkal kezdődött a második játékrész, de mindhárom helyzet kimaradt, majd a meccs tempója ismét visszaesett. A Honvéd próbálkozott, a Ferencváros erejéből pedig csak a rombolásra futotta. A hazaiak egy szabadrúgást követően, ha szerencsés góllal is, de megérdemelten vezetést szereztek. A zöld-fehérek ezt követően "kinyíltak", mindkét fél előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott.

Kétszer is hátrányban volt, mégis győzött a Vasas ellen a Győr, így az ötödik forduló után is százszázalékos. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a Vasas egy nagy védelmi hiba után szerezte meg második gólját, ezzel vezetett a szünetben. A második játékrészben a jól futballozó Győr hét perc alatt megfordította az eredményt, és megérdemelten győzött.

Az eddig százszázalékos, újonc Pécs elhullajtotta első pontjait, de a vendég Kecskemét elleni döntetlennel az ötödik forduló után is őrzi veretlenségét.

Jobban kezdtek a házigazdák, és a félidő derekán két perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban "magához tért" a Kecskemét, sikerült is szépítenie, s mivel a góltól kissé megzavarodott a Pécs, az első játékrész hajrájában további lehetőségei is adódtak.

A fordulás után sokáig tartották előnyüket a baranyaiak, a hajrában azonban ismét betalált a Kecskemét, így döntetlent lett a vége.

Döntetlent játszott egymással a Paks és a vendég Siófok.A Paks az elején a kapujához szögezte a Siófokot, de a helyzetek kimaradtak, és ahogy telt az idő, úgy lett egyre bátrabb a vendégcsapat.

A vezetést Bartha fejesével teljesen megérdemelten szerezte meg a Paks, amely akár növelhette is volna előnyét. Váratlanul jött a siófokiak egyenlítő gólja, Melczer egy sorfalról lepattanó labdát bombázott a kapuba. A félidő fénypontja lehetett volna, ha Sipeki lövéséből gól születik, ám a 35 méterről megeresztett bomba a felső lécről Milinte hátára, onnan pedig szögletre pattant.

A második játékrészre "leült" a meccs, a Paks már nem talált rést a jól szervezett siófoki védelmen, a vendégek így értékes ponttal utazhattak haza.

Kétgólos győzelmet aratott a Diósgyőr a vendég Pápa felett. Az első félidőben érzékelhetően tartottak egymástól a csapatok, jobbára csak a középpályán folyt a játék, fél órán keresztül egyik kapu sem került veszélybe.

A szünet után óriási kapushibából gyorsan vezetéshez jutottak az ekkor már emberelőnyben játszó hazaiak, akik ezt követően folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégeket. Luque kiállítása sem vetette vissza őket, és egy szögletből elért fejes góllal magabiztossá tették megérdemelt győzelmüket.

5. forduló
Győri ETO FC - Vasas Híd 3-2
Pécsi MFC - Kecskeméti TE 2-2
Diósgyőri VTK-Lombard Pápa Termál FC 2-0
MVM Paks-BFC Siófok 1-1
Haladás Sopron Bank-ZTE FC 1-0
Budapest Honvéd-Ferencváros 1-0

A forduló további programja, vasárnap:
DVSC-TEVA - Videoton FC 16 ó
Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 18 ó

A tabella:
1. Győri ETO 5 5 - - 8-3 15
2. Pécsi MFC 5 4 1 - 8-4 13
3. Budapest Honvéd 5 4 - 1 14-4 12
4. DVSC-TEVA 4 4 0 - 9-2 12
5. Lombard Pápa Termál FC 5 3 1 1 5-3 10
6. MVM Paks 5 2 2 1 7-8 8
7. Kecskeméti TE 5 2 1 2 10-7 7
8. Diósgyőri VTK 5 2 1 2 8-6 7
9. Videoton FC 3 2 - 1 6-2 6
10. BFC Siófok 4 1 1 2 3-4 4
11. Kaposvári Rákóczi 4 1 1 2 4-7 4
12. Haladás Sopron Bank 5 1 1 3 3-6 4
13. Ferencváros 5 - 2 3 3-6 2
14. Vasas-Híd 5 - 1 4 5-14 1
15. Újpest FC 4 - - 4 0-6 0
16. ZTE FC 5 - - 5 2-13 0