A legutóbbi két bajnok találkozik az NB I vasárnapi rangadóján

InfoRádió / MTI
2011. augusztus 14. 12:06
A szezon egyik legnagyobb rangadóját ígéri a vasárnapi Debrecen-Videoton mérkőzés a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Az elmúlt időszak legeredményesebb magyar klubcsapata - a csalódást keltő legutóbbi kiírás után - a mostani idényben Kondás Elemér irányításával régi önmagát idézi. Az első négy fordulót hibátlan mérleggel tudta le, s hogy jó passzban van, azt kiválóan mutatja a legutóbbi forduló, melyben a Kecskemét otthonában tudott győzni annak ellenére, hogy 0-0-ás félidő után a második játékrészt emberhátrányban kellett végigjátszania.

A debreceniek legnagyobb problémáját éppen a kiállított Adamo Coulibaly hiánya jelenti, mivel a francia támadó az együttes egyik legjobbja volt az elmúlt időszakban. Pótlását ugyanakkor nem csupán a székesfehérváriak elleni rangadón, de az azt követő két bajnokin is meg kell majd oldani.

A címvédő Videoton a két héttel ezelőtti kaposvári botlás után a masszív Diósgyőr legyőzésével hangolt a rangadóra, amely előtt vélhetően Paulo Sousa edző sem bánkódik Coulibaly eltiltása miatt.

A Videoton játékosai nagyon biztosan, a második félidőben félgőzzel játszva szerezték meg a három pontot a múlt héten, Debrecenben azonban ez vélhetőleg kevés lesz a sikerhez. Ráadásul a keret régebbi játékosainak nem lehetnek jó emlékeik a hajdúsági túrákról, mivel a legutóbbi két kiírásban egyaránt pont nélkül utaztak haza. Sőt: a legutóbbi 30 évben mindössze három debreceni győzelem született. Filipe Oliveira és Paulo Vinícius sem léphet pályára még Debrecenben. A Videoton két új játékosának még nincs meg a FIFA-tól a szükséges engedélye.

A jegyek közel 75 százaléka elővételben elkelt, így telt házat, 10 ezer nézőt várnak a Nagyerdőbe a legutóbbi két bajnok összecsapására.