Negyedik a Kemény-csapat

Infostart
2011. július 30. 11:15
A negyedik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a sanghaji világbajnokságon. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese 12-11-re kapott ki a horvátoktól a bronzmeccsen.

A magyarok már ötgólos hátrányban is voltak a harmadik negyedben, azonban egy perccel a meccs vége előtt az egyenlítésért támadhattak, de nem sikerült kihasználniuk az emberelőnyös szituációt, így a rivális örülhetett a végső dudaszónál.

"Nem érdemeltük meg, hogy érem nélkül utazzunk haza, de sajnos mi is tettünk érte, hogy így történjék" - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. "Az első két negyedben túl sok volt a gyenge, a közepest sem elérő teljesítmény, de - azonos feltételeknél - nyertünk mi már korábban gyengébb játékkal is. Még érnie kell a csapatnak, de az elmúlt három évben - a mostani két utolsó vereségünk ellenére is - játékban mindenképpen utolértük az előttünk járókat, az olimpiai győzelemre is esélyes szerb és horvát csapatot. A bíráskodás? Azt azért megkérdezném a mai meccs után, hogy lövésbe hogyan nyúlhat bele egy már kiállított játékos - büntetlenül? Ezért nekünk járt volna ötméteres. A bíróknak olyannak kell lenniük, mint a kapufáknak: semlegesnek..."

Horvátország-Magyarország 12-11 (5-2, 3-2, 3-5, 1-2)
a magyar góldobók: Biros, Varga Dénes 3-3, Madaras, Steinmetz, Hárai, Kiss, Hosnyánszky 1-1