Drámai csatában maradt le a döntőről a Kemény-csapat

Infostart
2011. július 28. 12:35
A magyar férfi vízilabda-válogatott hiába vezetett négy góllal is, végül hosszabbítás után 15-14-re kikapott Szerbiától a sanghaji világbajnokság elődöntőjében.

A szerbek hozták el a labdát a ráúszásnál, de az első támadásból nem szereztek vezetést. Az első magyar lövést Hosnyánszky ereszti meg, de a labda mellé ment.

Sikerült kivédekezni két kiállítást, de aztán a szerben előnybe kerültek Prlainovics révén. A másik oldalon emberelőnyben a kapust találta el Hosnyánszky.

A szerbek ejtése a kapufáról jött ki, az ellentámadásból pedig Steinmetz Ádám egyenlített centerből, remek mozdulattal.

Újabb emberhátrányban sikerült megfékezni a szerbeket, még kapura sem lőttek. A 6. percben vezetett először a Kemény-csapat: Hárai bombázott a hálóba.

A szerbek újabb kapufája után Hosnyánszky csavart mellé, majd Biros lőhetett, de nem talált be. Az első nyolc perc után a magyar együttes vezet a nagy rivális ellen.

2. negyed


A ráúszás után gyors magyar akció, a végén Biros pattint a kapuba, 3-1. A szerb támadást gyorsan megakasztják a magyarok, majd Madaras értékesítette az emberelőnyt.

A szerbek továbbra is bizonytalanok a kapu előtt, így sikerül elhúzni: egy kiválóan kijátszott akció végén Varga Dénes húzta be Madaras passzát. 5-1, nem csoda, hogy a szerb kapitány időt kér.

Emberhátrányban Biros blokkol kiválóan, majd Udovicsics révén közelebb zárkóznak a délszlávok.

Szerb kiállítás után a felső léc még megmenti az ellenfelet, de Biros passza után Szívós közelről már nem hibázott.

Gór-Nagy kiállítása után betaláltak a szerbek is, de a másik oldalon a magyarok is kihasználták az emberelőnyt, Hosnyánszky bombázott a hosszúba, ezzel 7-3.

Nagy Viktor remek mozdulattal belekap a lövésbe, de a bíró szerint már bent volt - vitatható ítélet. Egy támadást még elkapkodnak a magyarok, de a következőben Varga Dániel már nem hibázott, 8-4.

Mitrovic is betalál, de a következő helyzetben ziccerben Nagy Viktor megzavarja. Az ellentámadásból Madaras dob óriási gólt nyolc méterről. Az utolsó szó azonban a riválisé, így 9-6 az állás a szünetben.

3. negyed


A szerbek kétszer is emberelőnybe kerültek egymás után, de előbb a kiváló blokk, utána pedig a remeklő Nagy Viktor mentette meg a csapatot. A bírók a másik oldalon is kiállítást ítéltek, az alaposan megjáratott labdát végül Madaras vágta a hálóba.

Gór-Nagy kipontozódott, de a szerbek ismét kapufát lőttek. A következő támadásból aztán Csuk szerzett bombagólt, ezzel 10-7.

Kiss Gergely emberelőnyben elhamarkodottan lőtt, de a következő lehetőséget már nem hibázta el, és remek ejtéssel szerezte meg első mai gólját.

A szerbek azonnal megkapják az előnyt, de Nagy Viktor tökéletesen védett, így továbbra is 4 gól az előny. Sőt, két támadást is vezethetett az öt gólos vezetésért a csapat, de a délszlávok is rendezték védekezésüket. Egy eladott labda után a szerbek lefordultak, és Madaras kiállítását gyorsan kihasználták, 11-8.

Nagy Viktor továbbra is csúcsformában, nagy tartást ad a válogatottnak. Szerb kiállítás után Kemény Dénes időt kért, a szépen kijátszott akcióból pedig Hárai húzta be a labdát. Az utolsó másodpercekben azonban ezúttal sem sikerül tartani a négy gólos előnyt, a kapufáról kipattanó labdát bedobták a szerbek, 12-9-cel zárul a negyed.

4. negyed

Szerb góllal kezdődik a záró negyed, de emberelőnyben Madaras válaszol.

Aztán három perc alatt elfogyott az előny: előbb Prlajnovics, majd Filipovics volt eredményes, és mivel a kapura veszélytelen volt a magyar együttes, egyenlítettek a szerbek.

Kemény Dénes kapust cserélt, Szécsi állt be.

Fordult a kocka, ezúttal Hosnyánszky találta el a kapufát emberelőnyben. Szécsi elkapta a fonalat, kétszer is fontos helyzetben védett.

Utolsó perc, kettős kiállítás, Kiss Gergely emelése fölé szállt. Szerb időkérés után kivédekezték az akciót a magyarok, de az utolsó támadásnál nem sikerült bejátszani centerbe a labdát. Maradt a döntetlen, következik a ráadás.

Hosszabbítás

A szerbek hozták el a labdát, és emberelőnyben támadhattak, de Szécsi bravúrral védte a lövést. A magyar támadásokból viszont kifogyott az erő, a délszlávok keményen védekeztek. A szerbek megszerezték a vezetést - az első negyed után először voltak előnyben. Varga Dániel még egyenlített, de újabb magyar gól már nem született, hiába támadhatott többször is előnyben a Kemény-csapat. A szerbek az utolsó percben kihasználták a fórt, Mitrovics vágta be közelről a labdát. Az utolsó akcióban a magyar együttes is megkapta az előnyt, de Hosnyánszky lövése a blokkról vágódott le, ezzel elszálltak a remények. A szerb együttes került a fináléba, a magyar válogatott a bronzmeccsen vigasztalódhat.



KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabó Gergõ összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Dénes Tamás szakújságíró
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást