Főpróba lesz a Szuperkupa-döntő

InfoRádió / MTI
2011. július 8. 09:40
A bajnok Videoton és a kupagyőztes Kecskemét Szuperkupáért játszott csatájával pénteken elindul a magyar futballszezon.

Paulo Sousa, a székesfehérváriak új vezetőedzője hivatalos tétmérkőzésen a kecskeméti találkozón mutatkozik be. A Videoton kerete több poszton is változott, három spanyol és egy szerb futballista személyében idegenlégiósokat igazolt a klub, a magyar válogatott Lázár Pál pedig a török Samsunsporhoz távozott.

A Kecskemét ugyanakkor elsősorban nem az új szerzeményekben bízhat, hanem abban, hogy sikerült megtartania a kulcsjátékosait, így például azt a Foxit, aki a kupadöntőben mesterhármassal vette ki a részét a Videoton felett aratott 3-2-es diadalból.

Mindkét együttes számára a Szuperkupa lesz a főpróba a nemzetközi kupaszereplés előtt: a Videoton jövő hét szerdán az osztrák Sturm Graz vendége lesz a Bajnokok Ligája-selejtezőben, míg a Kecskemét jövő hét csütörtökön a kazah Aktobe gárdáját fogadja Európa Liga-selejtezőn.

A hazaiak először lépnek pályára a Szuperkupáért, míg a székesfehérváriak harmadszor, 2006-ban és 2010-ben a Debrecennel szemben alulmaradtak. A meccs este 7 órakor kezdődik.