Argentin sztárral erősíthet a Videoton

InfoRádió / MTI
2011. június 21. 13:41
Olasz lapértesülések szerint a magyar bajnok Videoton szeretné leigazolni Hernán Crespót, a Parma 64-szeres argentin válogatott futballistáját.

A tuttomercatoweb.com a Gazetta di Parmára hivatkozva arról adott hírt, hogy a 35 éves támadóért már ajánlatot is tett a székesfehérvári klub.

A Nemzeti Sport Online azonban olasz sajtóforrásból úgy tudja, csekély az esélye annak, hogy Crespo a Videoton játékosa legyen.

A Gazzetta dello Sport parmai tudósítója, Giovanni Sandro elmondta, hogy a csatár jelenleg Argentínában pihen, és az elutazása előtt szóban megállapodott a Parma vezetőivel arról, hogy egy évvel meghosszabbítja a június végén lejáró szerződését. Ez összecseng azzal, amit a Nemzeti Sport a június 11-i számában közölt, miszerint Crespo nem szívesen hagyná ott az olasz várost, ahol üzleti érdekeltségei vannak.

Crespo a River Plate-ben kezdte pályafutását, majd 1996 és 2000 között a Parmában lett ismert játékos, 1999-ben UEFA Kupát nyert az együttessel. 2000-ben - akkor világcsúcsot jelentő - 35 millió font ellenében igazolt a Lazióhoz, majd az Internazionale, a Chelsea, valamint a Milan csapataiban szerepelt. A piros-feketékkel ott volt a Liverpoollal vívott 2005-ös Bajnokok Ligája-döntőben, az emlékezetes összecsapáson két gólt is szerzett, ám 3-0-ás olasz vezetés után az angolok egyenlítettek és büntetőket követően elhódították a kupát.

Egy genovai kitérőt követően Crespo tavaly visszatért a Parmához, itt 42 mérkőzésen 10 gólt jegyzett.

Az argentin válogatottal három világbajnokságon vett részt, nyert angol és olasz bajnoki címet, utóbbiban gólkirály is volt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás szakíró, az InfoRádió munkatársa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást