Mikor nyitják meg végre a Komjádi nagymedencéjét?

Infostart
2011. június 15. 11:19
Lassan két hónapja nem látogatható a Császár-Komjádi Béla Uszoda nagy medencéje. A csőtöréseket várhatóan a hónap végére sikerül kijavítani - feltéve, ha addig nem találnak újabb hibákat. A javításokat önerőből oldják meg.

Az április 26-án bezárt 50 méteres medencéből folyamatosan szivárgott a víz, napi 60 köbméter folyt el. Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője elmondta: várhatóan a hónap végére sikerül rendbe tenni és átadni az 50 méteres medencét.

"Próbáljuk tartani a hó végi határidő, amit ígértünk. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy 50 méteres részen megcsináltuk a nyomáspróbát, de kiderült, hogy a medence rövidebb oldalán is van egy csőtörést. Már tart az újabb föltárás, és próbáljuk megtalálni azt a részt, ahol a probléma van" - mondta az InfoRádiónak.

Dala Tamás hozzátette: sorozatban ez volt a negyedik csőtörés. "Most már kicseréljük az egész csővezetéket ezen az oldalon, és megyünk tovább, ameddig a végére nem érünk az összes csőtörésnek. Bízunk benne, hogy nem kell a csöveket az utolsó centiméterig kicserélni, mert akkor megint csúszhat a nyitás. Ahol hibát találunk, azt folyamatosan javítjuk. Négy csőtörést már helyreállítottunk, de újabbak jelentkeznek" - magyarázta.

A Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője elmondta: a javítást önerőből oldják meg. Dala Tamás hozzátette: ha külsős céggel szerződtek volna, azt a kivitelezési összeg nagysága miatt közbeszerzési eljárás keretében kellett volna megpályáztatniuk, így amellett, hogy drágább lett volna a nagy medence csöveinek kicserélése, az eljárás miatt hosszabb időt is vett volna igénybe.

Az Index videón mutatja be az áldatlan állapotokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást