Guardiola: Messi nélkül nem lennénk ennyire jók

Infostart
2011. május 29. 13:33
Még egy évig biztosan marad a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona csapatánál Pep Guardiola. A vezetőedző elmondta, arra a legbüszkébb, ahogy megnyerték a Manchester United elleni finálét.

A Bajnokok Ligája-győztes Barcelona vezetőedzője, Pep Guardiola azt mondta, kiváltságos helyzetben érzi magát, amiért ennyire kiváló játékosok alkotják a csapatát.

"Sokkal jobban játszottunk, mint két éve Rómában, az egész világ láthatta, hogy megérdemelten nyertük meg a finálét. Kemény munkát kértem a játékosoktól, és szeretnék gratulálni mindenkinek, aki hozzájárult a sikerhez. Arra vagyok a legbüszkébb, ahogy megnyertük a finálét, azt akarom, hogy így futballozzunk" - mondta a döntő után a katalán együttes trénere.


"Fontos volt, hogy mi szereztük az első gólt, ám így is bármi megtörténhetett volna. A United sok gondot okozott, de a középpályán feléjük kerekedtünk, ez pedig megmutatta a csapatunk erejét" - emelte ki Guardiola, aki nagyszerű emberi gesztusnak nevezte, hogy a csapatkapitány, Carles Puyol átengedte a kupa felemelésének lehetőségét Eric Abidalnak.

A szakvezető dicsérte a Manchester Unitedet és annak menedzserét, míg a finálé legjobbjának választott Lionel Messit a világ legjobbjának nevezte. "Õ a legjobb, akit valaha láttam. Rajta kívül is vannak kiváló futballistáink, de nem hiszem, hogy nélküle nem emelkednénk ki ennyire. Messi egyedi, és remélem, a klub a jövőben is köré tudja építeni a csapatot."

"Nem érzem úgy, hogy én vagyok a vezére ennek a remek társaságnak, nagyon is sokan vannak rajtam kívül olyanok, akik rengeteget tettek azért, hogy idáig eljuthassunk" - tette hozzá a tréner.

Az edző nem akarta összehasonlítani együttesét a múlt legnagyobbjaival, így a Di Stefano és Puskás vezette Real Madriddal, vagy a Johan Cruyff-féle Ajax Amszterdammal. "Azt szeretném, hogy az emberek úgy emlékezzenek ránk, mint egy csapatra, amelyet élvezetes volt nézni."



Guardiola elmondta azt is, hogy egy évig biztosan marad a Barcelona kispadján. Az edzőt sokan Carlo Ancelotti utódjának tartották a Chelsea-nél, de az immár kétszeres BL-győztes szakvezető eloszlatta a kételyeket.

"Ha sikeres vagy, sok lány borul a lábad elé, de még egy évig érvényes a szerződésem, és ki akarom tölteni, a folytatást pedig meglátjuk. Az életemet a szenvedély határozza meg, és amint ez elmúlik, pihenni fogok, és megpróbálom a szenvedélyt visszaszerezni. A jövőm nehéz lesz, egy másik klubnál, hogy megtaláljam ugyanezeket a játékosokat, de ez egy kihívás is egyben."