Ismét Budapesten varázsol a Harlem Globetrotters

Infostart
2011. május 21. 10:03
Jövő szerdán ismét Budapestre érkezik a Harlem Globetrotters kosárlabdacsapata.

Május 25-én újra Budapest vendége lesz a Harlem Globetrotters. Az idén 85. születésnapját ünneplő kosárlabda-cirkusz a Papp László Budapest Sportarénában lép pályára.

Az eredetileg komoly kosárlabda-csapatként indult New York-i társulat a '30-as évek elején, egy, az ellenfelükre mért megsemmisítő győzelem során kezdett bohóckodni, ennek eredményeként védjeggyé vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor - a megkérdőjelezhetetlen játéktudás mellett.

Az '50-es években jártak először Európában, majd még ugyanebben az évtizedben körbeutazták Dél-Amerikát is, hogy minél több helyre vigyék vidám programjukat. Nem véletlenül emlegetik őket a Jóakarat Nagyköveteiként is.

A világméretűvé nőtt Harlem Globetrotters több mint szimpla kosárlabda, egy márkanév, amely 85 év során mindig is egyet jelentett az önfeledt szórakozással. A történelmük során több mint 25 ezer mérkőzést maga mögött tudó csapat pápáktól államfőkig mindenkit elbűvölt. A csapat eddig 120 országban járt és összesen 132 millió néző előtt lépett fel.

A 25 fős "utazó kosárcirkusz" első számú attrakciója jelenleg Grant Dizzy, aki tökéletesen és sok humorral utánozza legendás játékosok - köztük Michael Jordan, Kobe Bryant és LeBron James - dobótechnikáját.