Mezey: Már három évet nem nagyon akarnék vállalni

Infostart
2011. május 16. 17:20
A nemzetközi sajtó is beszámolt arról, hogy Paulo Sousát nevezték ki a Videoton labdarúgócsapata vezetőedzőjének. A klubtól távozó Mezey György közben elmondta, a fehérvári klub vezetői három éves nemzetközi ciklusban gondolkodnak, de vele már nem lehet hosszabb távra tervezni.

A legtöbb portugál lap hírt adott arról, hogy Paulo Sousa lett a magyar bajnok Videoton vezetőedzője, de a 40 éves tréner nyilatkozatot nem adott.

A Record című lap kiemeli, hogy a játékosként BL-győztes szakvezető három éves szerződést ír alá a fehérváriakkal, míg az A Bola arról ír, hogy hivatalos bemutatása május 24-én lesz.

A legtöbb portugál médium megemlíti, hogy Paulo Sousa eddig az utánpótlás-válogatottnál és az angol másodosztályban dolgozott edzőként, és hogy a Videoton közleményében a nemzetközi futball nagy presztízsű szereplőjének nevezi az új trénert.

Az UEFA honlapja idézi Mezey Györgyöt, az együttestől a nyáron távozó edzőt, aki azt mondta: büszke arra a munkára, amelyet három és fél év alatt a klubnál végzett.

A szakvezető a Sport TV vasárnap esti műsorának vendége volt, és elmondta, nem érte váratlanul, hogy nem hosszabbítják meg nyáron lejáró szerződését.

"Nyitott voltam a tárgyalásra, készültem a jövőre, nem is bánom, nagyon izgalmas volt, már nézegettem az új játékosokat. Rákérdeztem, hogy miért, és van valami igazság a terveikben. Azt mondják, hogy most egy hároméves nemzetközi szakasz jön a Videoton életében, hároméves szerződést akarnak kötni egy olyan emberrel, akiről úgy gondolják, ezt meg tudja oldani. Én meg már három évet tényleg nem nagyon akarnék vállalni" - fejtette ki Mezey György.