Döntetlennel lépett közelebb a Fradi az Európa Ligához

InfoRádió / MTI
2011. május 15. 21:04
A Ferencváros 1-1-es döntetlenre végzett Szombathelyen az NB I 29. fordulójában, s így pontelőnybe került ismét a Debrecennel szemben. Ha megnyeri az utolsó mérkőzését a Pápa ellen, 2011 nyarán visszatérhet a nemzetközi porondra.

Az esőtől felázott, mély talajon a Haladás kezdte jobban a mérkőzést. A 18. percben Nagy I Gábor buktatásáért büntetőhöz jutottak a vasiak, ám Tóth Péter a tizenegyest a kapu fölé emelte. Ezt követően is a hazai zöld-fehérek játszottak fölényben, a ferencvárosiak szórványos kontrákkal próbálkoztak, eredménytelenül.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, ennek ellenére az 51. percben Iszlai büntetőjével a Haladás szerzett vezetést, a hazaiak ugyanakkor nem sokáig örülhettek, mivel tíz perc múlva Rósa bombagóllal egyenlített. Ezután egyik csapat sem elégedett meg a döntetlennel, és ugyan a ferencvárosiak többet támadtak, a hazai védelem még Nagy II Gábor kiállítása után is jól állta a fővárosi rohamot.

Szombathelyi Haladás - Ferencváros 1-1 (0-0)
Szombathely, 6000 néző, Jv.: Andó-Szabó
Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Nagy II G., Tóth P. - Nagy I G. (Sluka 78.), Simon Á., Iszlai, Halmosi - Fodrek (Simon A. 85.), Sipos (Molnár B. 81.)
Ferencváros: Ranilovic - Balog Z., Csizmadia, Tutoric, Junior - Stanic, Morales (Dragóner 87.), Józsi, Rósa - Pölöskey (Heinz 54.), Schembri (Abdi 78.)
Gól: Iszlai (51., 11-esből), illetve Rósa (61.)
Kiállítva: Nagy II G. (76.), illetve Heinz (89.)