Cristiano Ronaldo megdöntötte Puskás Ferenc csúcsát

Infostart
2011. május 11. 15:49
A Real Madrid 4-0-ra győzött a Getafe ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. A mesterhármast szerző Cristiano Ronaldo a bajnokságban 37, minden sorozatot figyelembe véve 50 gólnál jár az idényben, s utóbbival megdöntötte Puskás Ferenc korábban megdönthetetlennek vélt csúcsát.

A Madrid tartalékos összeállításban - például Iker Casillas, Sergio Ramos, Khedira és Kaká nélkül - is biztosan nyerte a találkozót, elsősorban a remeklő, s két gólpasszt is adó Mesut Özil, valamint a mesterhármast elérő Cristiano Ronaldo jóvoltából.

(Casillas távollétében Adán védett az első nyolcvan percben, majd a hajrára beállt a helyére Mejías, akinek ez volt az első mérkőzése az első csapatban. Õ a nyolcadik fiatal, saját nevelésű játékos, aki bemutatkozott az idényben tétmérkőzésen az első csapatban, követve a következőket: Adán, Mateos, Juan Carlos, Morata, Sarabia, Álex Fernández, Nacho.)

Idénybeli hatodik mesterhármasával (sőt, ezek közül kettő négyes volt!) Cristiano Ronaldo túlszárnyalta Puskás Ferenc 1959-60-as, megdönthetetlennek vélt gólcsúcsát (49 gól, minden sorozatot beleértve, szemben CR ötvenével.)

A spanyol ligabajnokságok történetében ketten értek el egy idényen belül több bajnoki gólt: Telmo Zarra és Hugo Sánchez, 38-38-at.

A portugál szupersztár 2009 nyarán szerződött a Real Madridhoz, azóta a hivatalos mérkőzéseken 87 meccsen 83 gólt szerzett. A 2010-2011-es abszolút rekordja (s még van két mérkőzése az idényből, a Manchester Unitednél, a legjobb idényében a 2007-2008-asban 42 gólig jutott. Ugyanabban az idényben érte el bajnoki gólcsúcsát (31), amit idén a legutóbbi hétvégén megdöntött, s immár 37 találatnál jár.