Overdose a favorit Ascotban

Infostart
2011. április 22. 12:00
Overdose berlini győzelme Angliában is komoly visszhangot váltott ki, mert a Royal Ascot kiemelkedő sprintfutama, a Group I-es King's Stand Stakes oddsait elsőként közzétevő három angol bukméker közül kettőnél is a magyar csodaló az első favorit.

A június 14-i verseny nevezési listáján jelenleg 59 ló szerepel, de a több körös procedúrából kettő még hátra van, így május 24-ét és június 12-ét követően szűkülni fog a mezőny, és az oddsok is változhatnak.

Kiváló amerikai és ausztrál lovakat is neveztek, de nincs közöttük olyan, amely klasszisokkal emelkedne a

többiek fölé. Az Európában versenyző sprinterek ugyanis az elmúlt időben többnyire körbeverték egymást, ezért is megtisztelő, hogy Overdose-t ilyen magasra értékelik.

A William Hill szóvivője így nyilatkozott a Racing Postban, a világ első számú lóverseny szaklapjában: "Szokás szerint a King's Stand Stakes most is heves vitákat kiváltó látványosságnak ígérkezik. A rejtélyes Overdose hírneve miatt biztosan népszerű választás lesz [a fogadók körében], akit sokan szinte vallásos tisztelettel követnek."

A Bet365-nél Overdose még magasabb favorit, a Ladbrokes-nál viszont "csak" negyedik.

Fontos tudni azt is, hogy az angol irodáknál jelen pillanatban csak úgynevezett ante post fogadásra van lehetőség, ami azt jelenti, hogy a feltett pénz nem jár vissza, ha a megfogadott ló végül mégsem indul a versenyben.