eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kubica a jövő héten elhagyja a kórházat

Legkésőbb a húsvéti ünnepek utáni napokban, azaz a jövő hét elején elhagyja a kórházat Robert Kubica, a Renault Forma-1-es istálló lengyel pilótája, aki februárban szenvedett súlyos ralibalesetet.

A 26 éves versenyző a francia csapat hivatalos honlapjának nyilatkozva azt mondta, tervei szerint először hazautazik Monacóba, majd rövid pihenés után Olaszországban kezdi meg a rehabilitációt, s később a könnyített edzéseket. Azt ugyanakkor még nem tudta megmondani, hogy várhatóan mikor ülhet újra versenyautóba.

"A kezemet egyelőre csak bizonyos mértékig mozgathatom, de ez teljesen normális egy ilyen szituációban, a karomban lévő izmok ugyanis még mindig nagyon gyengék, miután hosszú ideig voltam mozdulatlan" - fogalmazott Kubica.

A lengyel pilóta februárban, egy olaszországi raliversenyen bukott és sérült meg, hétórás műtéttel mentették meg a jobb kezét, majd később a vállát, a lábát és a könyökét is megoperálták. Helyét a Renault-nál a német Nick Heidfeld vette át.

Kubica azt mondta, folyamatosan kapcsolatban van a csapattal, mindhárom idei F1-es GP-t megnézte a televízióban, a mérnökök pedig elküldték neki a futamok alatt összegyűjtött adatokat, így gyakorlatilag minden fontos információhoz hozzájutott.

"A srácok nagyszerű munkát végeztek, az autó tényleg olyan jó lett, mint amilyennek tűnt a februári valenciai teszten - mondta. - Biztos vagyok benne, hogy a csapat teljesítménye a továbbiakban is töretlenül javul majd, s újabb remek eredményeket érünk el ebben az idényben."

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×