Fel kell pörögni a spanyolok ellen

Infostart
2011. április 22. 15:00
Három nap "pihenés" után péntek este a spanyolok ellen játszik a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divízió I-es világbajnokságon. A részleges bokaszalag-szakadással kezelt Bartalis István közel áll a visszatéréshez.

Az eddig száz százalékos magyar együttes a pont nélkül álló spanyolok ellen folytathatja menetelését a Papp László Sportarénában. A divízió I-es vb újoncát többségében amatőr játékosok alkotják, de kanadai szakvezetővel készülnek. A tornán az olaszok megizzadtak ellenük, de a hollandok már fölényesen, 8-2-re győzték le a hispán együttest.

A magyarok számára a pénteki meccs jó bemelegítés lehet a sorsdöntő, olaszok elleni csata előtt. Ted Sator szövetségi kapitány együttese a két szünnap mellett szerdán sem játszott, így ismét fel kell pörögni.

"Szokatlan volt ez a hosszú szünet, hiszen a világbajnokságokon azt szoktuk meg, hogy egy-egy szabadnapunk van. Arra még nem volt példa egyetlen vb-n sem, ami most megtörtént, nevezetesen, hogy egy teljes napot kihagytunk, egyáltalán nem edzettünk. Abból a szempontból biztosan nem ártott a hosszabb pihenő, hogy az azért érződik: a megszokottnál melegebb levegőjű Arénában valamivel több erőnket szívja el a meccs, azaz kissé hosszabb idő szükségeltetik a regenerálódáshoz. A lényeg, hogy a szerdai és a csütörtöki tréning, illetve majd a pénteki gyakorlás révén vissza tudjunk állni arra a játéktempóra, amelyen a riválisok végigversenyzik a vb-t" - nyilatkozta Kovács Csaba.

Erősítés lehet a válogatottnak a visszatérő Bartalis István. A 21 éves, részleges bokaszalag-szakadással kezelt csatár csütörtökön már részt vett a jeges edzésen, és a spanyolok ellen már szeretne játszani. "Kipróbáltam a mozgást, és nem zavart. Fájdalmat éreztem, de ez a tűréshatáron belül van" - mondta csütörtökön.

A korábbi évek sikerére tekintettel a Magyar Jégkorong Szövetség és főszponzora újra megrendezi a "Dobj egy macit!" jótékonysági akciót! A szurkolók péntek este az első magyar gól után dobhatják be a jégpályára a gyerekeknek szánt plüssmacikat.