Öngóllal kapott ki a Fradi

InfoRádió / MTI
2011. április 15. 21:11
A Vasas egy öngóllal 1-0-ra győzött a Ferencváros otthonában a labdarúgó NB I 23. fordulójában.

Az első félidőben a Ferencváros nem tudott mit kezdeni a Vasas zárt és jól tömörülő védekezésével, sőt csak a vendégeknek volt igazán komoly gólszerzési lehetősége, amelyet Ferenczi puskázott el.

A folytatásban inkább a hazaiak irányították a játékot, de kevés adódó helyzetüknél - Németh bravúrjai miatt - nem született gól, majd egy pontrúgást követően a Vasas váratlanul előnybe került Maróti öngólja által.

A hajrában sem tudott újítani a Ferencváros, sőt gyors ellentámadásokból a Vasasnak voltak lehetőségei, így az angyalföldiek három ponttal távozhattak az Üllői útról.

A másik meccsen a Szolnok az Újpestet fogadta. Az első tíz perc kapkodó játéka után megnyugodott a Szolnok, s átvette az irányítást. Sorozatban rúgta a sereghajtó a szögletek, amelyek mindannyiszor komoly veszélyt hordoztak magukban. A házigazda fölénye félóra elteltével góllá érett, Fitos mintaszerű támadás után vette be Balajcza kapuját.

A szünetben kettős cserével próbálkozott Mészöly Géza, a vendégek vezetőedzője, s bár a folytatásban már kiegyenlítettebb lett a játék, helyzet továbbra is csak a hazaiak előtt adódott, így teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Szolnok.