Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Kemény-csapat vb-ellenfelei: Montenegró, Spanyolország, Kazahsztán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyarország férfi vízilabda-válogatottja Montenegró, Spanyolország és Kazahsztán nemzeti együttesével játssza a csoportmérkőzéseket a júliusi, kínai világbajnokságon, a Kemény Dénes vezette csapat honlapja, a www.vlv.hu helyszínről származó értesülése szerint.

A pénteki sorsolás alapján azonban a nyolc közé jutást nem fenyegeti valós veszély: a négy csoportelső egyből a legjobb nyolc közé jut, a másodikok pedig a harmadikakkal keresztbe játszanak. A magyar érdekeltségű A csoport ellenfelei a nyolcaddöntőben a Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína alkotta négyesből kerülnek ki. (A magyarok nem szerepeltek sem a Világligában, sem a Világkupában, így csak a harmadik kalapból várhatták a sorsolást.)

"Mint mindig, érdemes megnyerni a csoportot, nem csak a pihenőnap miatt, hanem azért is, hogy a csapat később kevesebb erőfeszítéssel juthasson el az elődöntőbe és a döntőbe - nyilatkozott Kemény Dénes, az olimpiai bajnok csapat kapitánya. - Egyébiránt voltunk már könnyebb csoportban és nehezebben is, a beosztástól függetlenül szerepeltünk jól és kevésbé jól, úgyhogy úgy gondolom, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a sorsolásnak. Aki győzni akar, annak előbb-utóbb úgyis mindenkit meg kell vernie."

A forgatókönyv értelmében a "magyar csoport" első helyezettje a negyeddöntőben a C csoport másodikja és a D csoport harmadik helyezettje által vívandó mérkőzés győztesével játszik majd.
A nők helyzete sem könnyű: Magyarország a világbajnoki címvédő Egyesült Államokkal, a legutóbb olimpiai aranyérmes Hollandiával, továbbá szintén Kazahsztánnal került egy csoportba a waterpolo-world.com híre szerint.

A férfi kvartettek:
A csoport: Spanyolország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán
B csoport: Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína
C csoport: Horvátország, Kanada, Brazília, Japán
D csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Dél-Afrikai Köztársaság

A női torna csoportbeosztása:
A csoport: Hollandia, Egyesült Államok, Kazahsztán, MAGYARORSZÁG
B csoport: Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Üzbegisztán
C csoport: Oroszország, Görögország, Spanyolország, Brazília
D csoport: Olaszország, Kína, Kuba, Dél-afrikai Köztársaság

A nőknél a vb-menetrend ugyanaz, mint a férfiaknál. (A kvartettekben utolsók a 13-16. pozíciókat osztják el majd egymás között.) Merész András együttese az A betűjelű négyes tagja, s az ő ágán a B csoport van.

A világbajnokságot július 16. és 31. között bonyolítják le, s a torna első három helyezettje jogot szerez a jövő évi londoni olimpián való részvételre.