Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így látták a német lapok a "Schalke csodáját"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
"Gelsenkicheni csoda", "A parti folytatódik" - ilyen és ehhez hasonló címekkel számoltak be a csütörtöki berlini lapok az olasz Internazionale felett aratott bravúros Schalke-győzelemről és ennek kapcsán arról, hogy ismét van német csapat a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Az újságok egyetértettek abban, hogy a gelsenkircheni kékek - immár a Felix Magathot felváltó új edző, Ralf Rangnick vezényletével - páratlan teljesítményt nyújtottak, és nyolc napon belül kétszer fektették két vállra a tavalyi BL-győztest. Ráadásul nem is akárhogyan, hisz már az első találkozón - idegenben - 5-2-es győzelmet arattak. Ezt pedig szerda este fantasztikus hangulatban újabb - ezúttal 2-1-es - diadallal koronázták meg.

Hasonló nemzetközi siker mindeddig csak egyszer volt a gelsenkircheni csapat történetében, mégpedig 1997-ben, amikor megnyerte az UEFA-kupát. Az újságok ugyanakkor már előretekintettek, utalva arra, hogy a döntőbe jutásért rendkívül nehéz ellenfél következik, a kékeknek ugyanis a Manchester Uniteddel kell megküzdeniük.

"Ki gondolta volna azonban, hogy az elmúlt év BL-döntőjében a Bayernt legyőző Internazionalét a Schalke 04 ilyen könnyen intézi el?" - tették fel a kérdést a lapok, arra következtetve, hogy ezek után immár semmi sem lehetetlen.

A siker egyik fő kovácsának tartott, a Hoffenheimtől érkezett Rangnick edző ugyanakkor óvatosan nyilatkozott. Óvta játékosait az elbizakodottságtól, de hangsúlyozta, hogy szükség van az egészséges önbizalomra. Szavai szerint ez - továbbá a kiváló csapatszellem - segítette játékosait a "történelmet író", kettős győzelemhez. Azt azonban nem rejtette véka alá, hogy május 4-én az Old Traffordban - a visszavágón - is győzelemről álmodik.

Az újságok az egész csapatot dicsérték, egy játékost azonban szinte a mennyekbe emeltek. A Real Madridtól igazolt Raúl ennyi elismerést legutóbb talán akkor kapott, amikor még a spanyolok kedvence volt. A 33 éves játékos - akinek csaknem egy évvel ezelőtti leigazolását nagy vita kísérte - az Internazionale elleni két találkozón az újságok szerint ismét bizonyította, hogy még mindig a világ egyik legjobb labdarúgója.