eur:
394.88
usd:
371.88
bux:
66400.29
2024. április 16. kedd Csongor

A világelitbe jutás a jégkorongozók célja

Még nem végleges a budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott kerete. Ted Sator szövetségi kapitány 24 játékossal folytatja a munkát, de a vasárnap kezdődő tornára 22 fős keret nevezhető. A szakvezető kiemelte: a válogatott erősebb, mint egy éve, és egyértelműen a feljutás a cél.

Szűkítette keretét a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, de az összeállítás még nem végleges. Ted Sator elmondta: Sikorcin Ladislavot ágyéksérülése miatt kezelik, péntek estig derül ki, hogy tudja-e vállalni a játékot.

Az amerikai szakvezető egyelőre 24 fős keretet jelölt ki, de a vb-re 22 játékos nevezhető. A szakvezető még nem döntött arról, hogy két kapus mellett 13 csatár és 7 hátvéd, vagy 12 támadó és nyolc védő kerüljön a keretbe. A szűkítés során Svasznek Bence, Fekete Dániel és Bálizs Bence maradt ki a keretből, Szirányi Bence pedig betegség miatt nem folytathatja a felkészülést.

"Egyértelmű cél a feljutás, meg kell nyernünk a tornát. Mindenki ezt várja tőlünk, a csapat készen áll a feladatra! Több játékosnak ez egy olyan lehetőség, ami nem sokszor adódik az életben: saját közönsége előtt szerezhet dicsőséget" - emelte ki Ted Sator.

A szövetségi kapitány szerint a mostani együttes erősebb a tavalyinál, a védelemben és centerposzton nagyobb volt a merítési lehetőség. Az még nem dőlt el, hogy Szuper Levente vagy Hetényi Zoltán lesz-e a kezdőkapus, de a szakvezető kellemes gondnak nevezte a kérdést.

Németh Miklós, a magyar szövetség elnöke bejelentette, a válogatott egyedülálló premizálásban részesül feljutás esetén, de konkrét összeget nem mondott. Sajtóértesülések szerint az aranyéremért 40 millió, a második helyért tíz millió forint jár.

A hazai együttes sorrendben a hollandokkal, a dél-koreaiakkal, a spanyolokkal és az olaszokkal találkozik a Papp László Sportarénában, és az első helyezett jut fel a világ élvonalába. A magyaroknak három éve, Szapporóban sikerült ez a bravúr, az olaszok pedig egyből igyekeznének vissza az elitbe. Az utolsó, ötödik helyezett búcsúzik a divízió I-től.

Dobjanak macit!

A magyarok meccseire az összes belépő elfogyott, garantált a telt ház. A spanyolok elleni, április 22-i találkozón jótékonysági akció keretében lehet majd plüssfigurákat dobálni a pályára. A szurkolóknak az első magyar gólt követően kell a pályára hajítaniuk a gyerekeknek szánt játékokat, amelyeket aztán szétosztanak a Bethesda Gyermekkórház, az Esze Tamás Gyermekotthon, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona között.

A vb alatt a Papp László Sportaréna melletti Sport Agorán lesz hokis kiállítás magyar és tengerentúli, NHL-es relikviákból. A belépés ingyenes, a tárlatot szombaton 17 órakor René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke nyitja meg, akit majd hétfőn 14 órakor Schmitt Pál köztársasági elnök fogad a Sándor-palotában.

A magyar szövetség megalapította a Hírességek Csarnokát, amelynek első tagjai: Ancsin János, Jakabházy László, Kovács Csaba, Kovalcsik Péter, Mészöly András, id. Ocskay Gábor, Palla Antal, Pásztor György, Raffa György, Schell László és Zsitva Viktor.

Kapusok: Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Szuper Levente (Arizona Sundogs)
Hátvédek: Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Sapa Fehérvár AV 19), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Sille Tamás (Vasas), Szélig Viktor (Briancon), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV 19)
Csatárok: Bartalis István (Troja-Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Holéczy Roger (Sapa Fehérvár AV 19), Kóger Dániel (Laredo Bucks), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Palkovics Krisztián (Sapa Fehérvár AV 19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Sofron István (Sapa Fehérvár AV 19), Vas János (Tingsryd), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV 19), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV 19)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×