Sima Liverpool-győzelem a rangadón

Infostart
2011. április 12. 07:04
A Liverpool már az első félidőben eldöntötte a Manchester City elleni hétfő esti angol bajnoki labdarúgó-mérkőzést: a Premier League 32. fordulójának záró találkozóján a "vörösök" 3-0-ra győztek.

A Hillsborough-tragédia közeledő évfordulója miatt megemlékezéssel kezdődött a hétfő esti mérkőzés. Az 1989. április 15-én bekövetkezett, 96 halálos áldozatot követelő stadionkatasztrófa emléke mindig kötelezi a liverpooli futballistákat - ez pontosan lemérhető volt a City elleni első félidőn is.

A januárban a Newcastle Unitedtől klubrekord 35 millió fontért igazol Andy Carroll a 13. percben megszerezte első gólját új csapatában, 25-26 méterről iszonyú erőset lőtt ballal. A második találat fél óra múlva a holland Dirk Kuyt nevéhez fűződött, aki nagyon pontosan lőtte ki a jobb alsó sarkot 15 méterről. Egy perccel később Caroll újabb góljával -ezúttal fejjel talált a City kapujába - már 3-0 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben a City teljesen szétesett, gólhelyzete sem volt egész meccsen.


A City a vereséggel is megtartotta negyedik, BL-indulást érő helyét, de az ötödik Tottenham eggyel kevesebbet játszott, és a vesztett pontokat nézve ugyanúgy áll, mint a manchesteriek.

Szombaton ManCity-ManUnited-elődöntő lesz az FA-kupában, vasárnap Arsenal-Liverpool-rangadón izgalhatunk a Premier League-ben.