eur:
395.45
usd:
372.1
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Kettős győzelemmel jutott tovább a Man United és a Barcelona

Kettős győzelemmel jutott tovább a Manchester United és a Barcelona. A Vörös Ördögök 2-1-re nyertek a Chelsea ellen, s 3-1-es összesítéssel léptek az elődöntőbe. A katalánok 1-0-ra győztek a Sahtar pályáján, s így 6-1-es összesítéssel jutottak be az elődöntőbe. Lionel Messi a 48. gólját lőtte a mostani idényben.

Két negyeddöntő-visszavágót rendeznek ma a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az egyik lefutottnak tűnt (a Barcelona 5-1-re nyerte az első 90 percét a Sahtar Doneck ellen), a másikon a Manchester United előnyösebb helyzetben volt a Chelsea-vel szemben, miután 1-0-ra győzött a Stamford Bridge-en. Tudósítás.

Összeállítások az Old Traffordon. Man Utd: Van der Sar, O'Shea, Ferdinand, Vidics, Evra, Nani, Carrick, Giggs, Pak Dzsi Szung, Rooney, Hernandez. Cserék: Kuszczak, Brown, Berbatov, Smalling, Scholes, Valencia, Gibson.

Chelsea: Cech, Ivanovics, Alex, Terry, Cole, Ramires, Essien, Lampard, Anelka, Torres, Malouda. Csere: Turnbull, Benayoun, Drogba, Mikel, Zsirkov, Ferreira, Kalou. Mind a két csapat teljes fegyverzetben, talán csak Drogba mellőzése váratlan. Ancelotti tudja, gólt kell lőni, vélhetően nem is egyet. Támadó csapatot küldött pályára.

Donyeckben Pep Guardiola fejében mintha már a szombati El Clásico is lenne, ráadásul Puyol sérült, Iniesta eltiltott. A Sahtar négy brazillal kezd. Sahtar: Pjatov, Kobin, Iscsenko, Rakitszkij, Sevcsuk, Hübschman, Mhitarjan, Douglas Costa, Jadson, Willian, Luiz Adriano. Cserék: Hudzamov, Fernandinho, Eduardo, Gai, Alex Teixeira, Krivtszov, Moreno.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Busquets, Pique, Adriano Correia, Xavi, Mascherano, Keita, Afellay, Messi, Villa. Cserék: Pinto, Jeffren, Pedro, Milito, Maxwell, Fontas, Thiago.

Az első negyedóra inkább a Chelsea-é volt az Old Traffordon, a Kékek támadásai veszélyesebbek voltak. A Man United védelme bizonytalannak tűnt, Rio Ferdinand láthatóan nem teljesen egészséges. Smalling bevetére készen áll a partvonalon kívül.

A Chelsea legveszélyesebb kísérlete Anelka lövése volt, de akadt Torresnek és Lampardnak is lehetősége. Ám egyikőjük sem járt olyan közel a gólhoz, mint a 29. percben "Chicharito": Rooney beadását elvetődve a hálóba fejelte - az asszisztens szerint lesről. Nem biztos, hogy jó ítélet született...

Donyeckben kevesebb az esemény, az ukrán-brazil Jadson járt a legközelebb a gólhoz.

Mezőnyjátékkal teltek a következő percek, alábbhagyott a Chelsea lendülete. Ráadásul az első félidő utolsó előtti percében a Kékek már nem úszták azt meg, amit korábban még elkerültek. Ryan Giggs a jobb oldalon betört a tizenhatoson belülre, átlőtte keresztbe a labdát, s a védő nélkül érkező Chicharito a hálóba passzolt.

Szinte ugyanabban a percben a Barcelona is vezetést szerzett: Lionel Messi góllal zárta le a félidőt. Mindkét, továbbjutásra áll csapat 1-0-ra vezet a második mérkőzésen is a szünetben.

A második félidő negyedórájában egyik pályán sem változott az állás. Carlo Ancelotti cserékkel frissítette a csapatát, Fernando Torres és Nicolas Anelka helyén már Didier Drogba és Salomon Kalou játszik. Ám egyelőre a két elefántcsontparti sem tud segíteni a Kékeken.

Donyeckben a Barcelona nem szaggatja az istrángot, de így is uralja a mérkőzést.

Tovább fogyott a Chelsea reménye: a brazil Ramires megkapta a második sárga lapját, s így a pirosat. (Alkalmasint túl szigorúan.)

Didier Drogba, a nagy meccsek jeles góllövője ugyan kiegyenlített az Old Traffordon (ugyebár tíz emberrel játszik már csak a Chelsea), de a Kékek még egy percen keresztül sem örülhettek. Az első akcióból Pak Dzsi Szung ismét előnyhöz juttatta a Man Unitedet: 2-1.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×