Formula-1: Webber verhetetlen volt a szabadedzéseken Malajziában

Infostart
2011. április 8. 11:02
Mark Webber magabiztosan nyerte a Formula-1-es Malajziai Nagydíj mindkét pénteki szabadedzését. A Red Bull ausztrál versenyzőjét csak a McLaren pilótái tudták némiképp megközelíteni. Webber csapattársa, a világbajnok Sebastian Vettel egyelőre nem villogott a tréningeken. A hétvége a McLaren és a RedBull szócsatájával indult.

Az idénynyitó verseny után több csapat is szóvá tette, hogy a RedBull első szárnya a fényképek tanúsága szerint alacsonyabban áll a megengedettnél. Márpedig az első szárny minél közelebb van az aszfalthoz, annál nagyobb leszorítóerőt képez.

Christian Horner, az energiaitalosok csapatvezetője Malajziában azt mondta, hogy autójuk hátulja magasabb, így a RedBull előre dől, míg a vetélytárs McLarené alacsonyabb, így magasabbra kerül az autó orra.

A pénteki első szabadedzésén a RedBull versenyzője, Mark Webber több, mint másfél másodperccel volt gyorsabb, mint a második legjobb időt autózó Lewis Hamilton. A harmadik időt Michael Schumacher futotta. A verseny előtt fogadkozó ferrarisok, Felipe Massa és Fernando Alonso a hatodik, illetve a kilencedik, Jenson Button a 15., Sebastian Vettel pedig mindössze a 17. időt autózta péntek délelőtt.

Az első szabadedzésen a Renault versenyzői, Nick Heidfeld és Vitalij Petrov is fékgondokkal bajlódott, a második szabadedzés felét ki is kellett hagyniuk emiatt.

A második szabadedzésen az újonc Pastor Maldonado a bokszba érkezve nekicsúszott a szemközti falnak, de autója nem sérült meg jelentősen.

Az edzést végül ismét Mark Webber nyerte, őt a két mclarenes, Jenson Button és Lewis Hamiton követték. A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel negyedik lett. Az ötödik helyen Michael Schumacher, a hatodikon Felipe Massa végzett. Fernando Alonso ismét kilencedik helyen zárt.

Eredmények:

1. szabadedzés:

1. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 1:37.651 p
2. Lewis Hamilton (brit, McLaren) 1:39.316
3. Michael Schumacher (német, Mercedes) 1:39.791
4. Nico Hülkenberg (német, Force India) 1:40.377
5. Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) 1:40.433
6. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:40.453

2. szabadedzés:

1. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 1:36.876 p
2. Jenson Button (brit, McLaren) 1:36.881
3. Lewis Hamilton (brit, McLaren) 1:37.010
4. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 1:37.090
5. Michael Schumacher (német, Mercedes) 1:38.088
6. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:38.089

A Malajziai Nagydíj időmérő edzését szombaton, míg a versenyt vasárnap, magyar idő szerint délelőtt tíz órakor rendezik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást