eur:
394.74
usd:
371.32
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Ancelotti emlékezetessé tenné jubileumát a csúcsrangadón

Angol szuperrangadót rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján: a Manchester United a Chelsea otthonába látogat.

A két angol csapat eddig egyszer, a három évvel ezelőtti moszkvai fináléban találkozott egymással a sorozatban. A Vörös Ördögök akkor Cristiano Ronaldo fejesével szereztek vezetést, Frank Lampard egyenlített, és végül büntetők döntöttek a manchesteriek javára. A két gárda amúgy összesen 158-szor csapott össze egymással, 67 MU-győzelem mellett 44 Chelsea-siker és 47 döntetlen a mérleg.

A felek ebben a szezonban eddig kétszer találkoztak: az angol Szuperkupa döntőjében 3-1-re nyert a Manchester, míg a bajnokságban a Chelsea hazai pályán 2-1-re diadalmaskodott. Érdekesség, hogy az MU utoljára 2002-ben tudott nyerni a Stamford Bridge-en, akkor Paul Scholes, Ruud van Nistelrooy és Ole Gunnar Solskjaer találataival 3-0-ra.

Carlo Ancelotti, a londoni Kékek trénere pályafutása során már harmadik klubjával "botlik bele" Sir Alex Fergusonba: az 1998/99-es idényben még a Juventus szakvezetőjeként elbukta az elődöntős párharcot, a Milan edzőjeként azonban a 2004/05-ös, valamint a 2006/07-es idény kieséses szakaszában is továbbjutott. Utóbbi párharcban a Manchester Milánóban maradt alul, de azóta 21 idegenbeli BL-meccsén mindössze egyszer szenvedett vereséget. A bajnokságban Ancelotti háromszor győzött a United ellen.

A Chelsea az elmúlt években a sorsolás eredményeként rendre belefutott angol csapatba, hol a Liverpoollal, hol az Arsenallal csatázott. A szerdai lesz Carlo Ancelotti századik meccse a Kékek kispadján, míg Frank Lampard ötszázadik alkalommal lép pályára.

A Chelsea-ben a márciusi bajnoki hőse, David Luiz nem szerepelhet, rajta kívül mindenki harcra kész. A Unitedben Darren Fletcher, Wes Brown és John O'Shea nem játszhat, míg Rio Ferdinand edzésbe állt.

A másik szerdai párban a Barcelona látja vendégül a BL ukrán meglepetéscsapatát, a Sahtar Donyecket, amely története során első alkalommal jutott a legjobb nyolc közé. Az ukránok legutóbb látogatásuk során győztes a katalán együttes ellen: 2008-ban 3-2-es sikerrel távoztak. A donyeckiek a csoportkörben az Arsenal előtt végeztek, a nyolcaddöntőben pedig a Romát búcsúztatták kettős sikerrel, de a legutóbbi nyolc hazai Bajnokok Ligája-meccsén egyaránt győztes Barcelona ellen nehezebb dolguk lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×